Prima ninsoare pe Transalpina

Prima ninsoare din această toamnă a depus strat de zapada pe Transalpina, duminică dimineața, pe DN 67C în zona Urdele, iar responsabilii pentru infrastructura au împrăștiat câteva tone de material antiderapant.

Circulatia rutieră pe Transalpina a fost redusa cu patru ore, din cauza ninsorilor și a prognozei meteo care avertizeaza ninsori si vreme severa, anunță reprezentanții Secției de Drumuri Naționale Târgu-Jiu.

Duminică seara, două mașini cu mai mulți turiști din județele Sibiu și Alba au rămas blocate pe Transalpina. Circulația pe Transalpina va rămâne deschisă, însă, de luni, se va circula numai între orele 9.00-17.00.

„Încă nu închidem, deși la noapte iar ninge. Intervalul orar de acces pe Transalpina se va modifica, accesul este permis, de astăzi, între orele 09.00-17.00, permanent se va face revizie pe sectorul de drum dintre Rânca și Novaci.

Toate măsurile sunt luate pentru siguranța participanților la trafic. Măsurile sunt luate de către administratorul drumului. Avertizăm să nu se mai intre în afara programului”, a declarat șeful SDN Târgu-Jiu.

Responsabilii pentru drumuri nationale au intervenit duminică seara pe Transalpina, în zona Urdele, unde mai mulți turiști din Sibiu și Alba au rămas blocați cu autoturismele, din cauza carosabilului înghețat.

Politia Rutiera recomanda turistilor sa respecte recomandarile meteo si sa se incadreze in programul stabili, deoarece timoul nefavorabil poate ingreuna traficul iar carosabilul umed favorizeaza accidentele rutiere.