Noutati de la Facebook -Threads

Reteua de socializare Facebook a lansat joi Threads, o aplicaţie de mesagerie care permite utilizatorilor să trimită fotografii şi înregistrări video către prietenii apropiaţi, aflaţi pe o listă definită, de pe Instagram. Acest nou serviciu oferit de leaderul reţelelor de socializare se află în concurenţă directă cu aplicaţia de mesagerie Snapchat.

Threads este o aplicaţie care foloseşte o listă de „prieteni apropiaţi” (close friends) pe Instagram, reţeaua de socializare dedicată imaginilor aparţinând Fcebook. Instagram declara, prin directorul de strategie Robby Stein ca Threads este cea mai rapidă modalitate de a împărtăşi o fotografie sau un videoclip cu prietenii voştri apropiaţi de pe Instagram.

Mesajele de pe lista voastră cu prieteni apropiaţi vor apărea atât în Threads, cât şi în Direct (mesageria internă a aplicaţiei Instagram), astfel încât să puteţi controla complet cum şi cu cine doriţi să interacţionaţi”, a declarat Stein.

Aplicaţia Threads se deschide direct în camera video a telefonului pentru a permite trimiterea mai rapidă de fotografii şi înregistări video. Această caracteristică este extrem de populară în rândul utilizatorilor tineri, care apreciaza comunicarea vizuala. Threads este disponibilă la nivel mondial pe toate telefoanele cu sistemul de operare Android şi pe iPhone.

Din acest moment, Threads permite de asemenea utilizatorilor să îşi actualizeze starea pentru a indica activitatea pe care o desfăşoară sau tipul locului în care se află, fără a oferi o adresă exactă.

Facebook incearca prin aceasta aplicatie sa completeze vizual si grafic mesageria proprie si sa completeze seria de servicii oferite milioanelor de utilizatori din lumea intreaga a retelei de socializare create de Mark Zuckerberg. Anul trecut, Facebook a introdus categoria „Prieteni apropiați”, pentru a împărtăși mai multe momente personale cu un grup select de oameni pe care îi alegeți. Acum, puteți utiliza Threads pentru a trimite mesaje acelor persoane din lista de prieteni apropiați de pe Instagram și veți avea o primire dedicată și notificări doar pentru ei. Dacă nu aveți încă o listă configurată, puteți crea una directă din Threads atunci când descărcați aplicația.