La Galați sportivii simt lipsa bazelor moderne

La Galați performanța nu se bucura de sustinere. Acest oraș duce lipsă de baze moderne pentru sportivi care sa le asigure antrenamentele pentru a face performanța. Iar orașul nu se plânge de lipsa sportivilor, aceștia sunt foarte implicați in sporturile individuale sau de echipa și obțin performante in domeniile in care sunt implicați.

Din păcate sunt nevoiți sa se antreneze pe terenuri dezafectate, in paragina.

Chiar și cea mai mare arena din oraș este in paragina. Arena sportiva Dunărea arată jalnic in urma unui concert, aceasta a fost distrusă și mai mult, suprafața de joc este cu numeroase denivelări, lucru care face aproape imposibila desfășurarea activității unui sportiv.

Aceste probleme ale suprafeței de joc par sa se diminueze când aducem vorba de pista de atletism, aceasta se inunda la fiecare ploaie.

De la primarie cetățenii au primit numeroase promisiuni in ceea ce privește stadionul de fotbal dar in zadar.

Intr-un final primăria spune ca șansele de a reabilita întreg stadionul sunt mici însă pista de atletism urmează sa fie refăcută.

„Pentru modernizarea pistei Stadionului Dunărea există un proiect, aflat în etapa studiului de fezabilitate, după ce acesta a fost aprobat de Consiliul Local. Pentru stadion, în ansamblu, nu există în momentul de faţă un proiect de modernizare, însă anul acesta s-au realizat la stadion lucrări de reparaţii şi întreţinere”, explica situația reprezentantul Biroului de Presă al Primăriei Galaţi.

Iar la Galați problemele nu se opresc aici. Ca in orice oraș exista o sala in care sunt găzduite concerte, competiții sportive sau adunări publice. Ei bine știm și noi cât de mulți oameni sunt in general la aceste spectacole, sute de persoane.

Sala Sporturilor in care se desfășoară toate cele menționate mai sus nu are autorizație de la pompieri.

In ciuda încercărilor primăriei sa obțină aceasta autorizație, reprezentații ISU au constatat existența mai multor probleme de securitate.

Toate aceste probleme nu au fost o piedica pentru sportivii orașului.

Ambiția și dorința de victorie este mai puternica pentru ei, aceștia reușesc constant sa obțină performanțe.

Atleții se clasează pe podium, iar medaliile nu întârzie sa apăra nici la sporturile de echipa, volei, baschet și handbal sunt câteva din sporturile la care echipele gălățene se pot mândri cu medalii.

Nu știm când problemele sportivilor vor lua sfârșit însă aceștia au dovedit ca indiferent de condiții găsesc o soluție pentru a face performanța.