Hackerii si cripot-monedele – o provocare mondiala

La Praga, in Republica Ceha, a avut loc un congres atipic. Hackeri de pretutindeni s-au reunit pentru a saluta adoptarea criptomonedelor ca instrument care lasa oamenilor cale libera de a iesi din structurile rigide ale vietii moderne si pentru a se indrepta spre o societate « paralela », mai libera si mai deschisa.

Conceptul-cheie utilizat la acest congres a fost in acest an chiar „iesirea din sistem”. La congres au participat sute de artisti, dezvoltatori de criptomonede, hackeri, activisti si cripto-anarhisti, dintre care unii se prezinta la eveniment purtand masti, pentru a nu fi recunoscuti, informeaza AFP.

Organizatorii remarca ca trebuie folosita tehnologia criptografica pentru a proteja viata privata, pentru a ne pastra libertatea, pentru a ne debarasa de constrangerile civilizatiei . Guvernele mondiale utilizeaza pasapoarte si acte de identitate, foloseste date biometrice pentru a-i marca pe oameni, pentru a le fura datele si pentru a-si spori propria putere, au adaugat hackerii prezenti la congres.

Acum a devenit important sa ai o identitate distincta, sa poti trai existenta in confidentialitate, declara un hacker. Cripto-monedele au devenit un simbol al libertatii de expresie, in discordanta cu bancile care subjuga si inrobesc libertatea de expresie a oamenilor.

Nomazii si cei care colinda lumea nu sunt legati de state sau natiuni, pot folosi aceeasi moneda pretutindeni si isi pastreaza libertatea de miscare.

„Guvernelor nu le plac oamenii care se deplaseaza”, a declarat un expert britanic. Romii si populatiile migratoare au fost mereu persecutati de guverne, pentru ca se deplaseaza, nu pot fi controlati si nu pot fi taxati de state sau de guverne.

Considerand criptomonedele ca fiind un instrument de eliberare a oamenilor, Paul Rosenberg a afirmat ca bitcoin, una dintre principalele teme ale Congresului, este cripto-moneda cu cel mai mare succes mondial de pana acum. Un nou sistem economic se naste pornind de la o idee si nu de la bani.

« Prima tranzactie cu bitcoin s-a ridicat la valoarea de 10 bitcoins pentru o pizza. Acum bitcoin a devenit o moneda globala, care a rezistat unor atacuri uriase si care se confrunta cu mult dispret si este urata de tari si de guverne, dar ea rezista », a spus Paul Rosenberg.

Hackerii sunt convinsi ca lumea libera care utilizeaza cripto-monede reprezinta viitorul umanitatii iar copii nostri vor renunta la carduri bancare si la banii reali in favoarea monedelor virtuale care vor reflecta mai corect starea reala a economiei mondiale.