Când este gata lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva?

O noua amânare pentru deschiderea lotului 3 al autostrăzii Lugoj-Deva.

Circulația pe loturile 3, respectiv 4 ale autostrăzii Lugoj-Deva urma sa fie deschisă pe data de 12 august. Lucrurile nu au mers însă cum era plănuit iar pe 14 august a doar inaugurat doar lotul cu numărul 4, adică 22,1 km.

Ce s-a întâmplat cu lotul numărul 3? Circulația pe cei 21 de km nu a fost deschisă momentan.

In urma unor discuții ample, se pare ca motivul este faptul ca CNAIR susține ca societatea ce s-a ocupat de construcția drumului, compania Comsa nu și-a îndeplinit sarcinile corespunzător. Prin urmare porțiunea de drum era nesigura și punea in pericol viața participanților la trafic.

Au existat mai multe replici între CNAIR și compania responsabila Comsa, iar cei de la CNAIR au decis sa rezilieze contractul chiar dacă lucrările erau foarte aproape sa fie finalizate, intr-un procent de 99%.

Ba mai mult, a existat un conflict între aceștia.

Dacă in ultima luna a acestei veri ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc susținea ca cei de la CNAIR se vor ocupa de finalizarea lucrărilor pentru a putea inaugura lotul cu numărul 3 in luna septembrie.

Veștile rele au continuat sa apăra caci in septembrie șoseaua a început sa se crape. Iar fisurile au apărut intr-o zona necirculată.

Răzvan Cuc a făcut o vizita pe șantier și la momentul acela promitea ca in ,,doua săptămâni” urmează sa putem circula pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva.

,,Expertiza este spre finalizare. Cum s-a finalizat, deschidem lotul. Deci e o problema de, as spune, doua săptămâna pentru a deschide lotul.” , declara ministrul Transporturilor.

In schimb, purtătorul de curând al CNAIR, Alin Serbanescu a făcut o declarație despre contractul semnat pentru expertiza.

Acest contract a fost semnat pe 7 octombrie și atinge valoarea de 30.000 de euro. Specialiștii IPTANA se afla la locul faptei și pregătesc lucrările in vederea realizarii expertizei.

Nu se cunoaște inca timpul necesar constatării și lucrărilor.

Se estimează însă ca etapa va fi finalizată in luna Decembrie.

De precizat este faptul ca nu se știe dacă vremea o sa permită realizarea lucrărilor, la mai puțin de 5 grade nu se mai poate turna beton.

Iar in acest caz lucrările s-ar realiza abia la primăvara când temperaturile cresc.