Europa-ideala pentru a fi vizitata toamna

Calatoriile in Europa intotdeauna sunt pline de farmec, mai ales in timpul toamnei, atunci cand peisajele parca sunt desprinse dintr-un basm. Si cu toate ca este un anotimp putin mai rece, o vizita in aceasta perioada in orasele europene inseamna in primul rand inghesuiala mai putina, precum si cozi mai putine la bilete sau preturi mai bune la hoteluri. Astfel, exista cateva locuri care nu trebuie ratate in sezonul septembrie-octombrie.

Belgia face parte din categoria tarilor care merita sa fie vizitate toamna, in special orasul Bruges. Acesta este un oras medieval, iar ceea ce il face cu adevarat special este reflexia cladirilor vechi care se reflecta in apa canalelor prezenta in oras. Astfel, peisajul se transforma in nuante de albastru regal si auriu, perfecte pentru realizarea unei sedinte foto artistice.

Daca vei ajunge in acest oras, nu trebuie sa ratezi sub nicio forma pietele in aer liber sau servirea unei ciocolate calde, care este atat de faimoasa in Belgia.

Italia este o alta tara care ar trebui vizitata cel putin o data in viata, iar in timpul toamnei trebuie ales Piedmont. Acesta este un loc plin de peisaje tomnatice care au la baza o compozitie de vegetatie uimitoare si care de asemenea, este renumit pentru festivalul dedicat recoltei strugurilor, fiind specific sezonului de toamna.

Traditiile se imbina perfect cu peisajul, mai ales ca vecinatatea Alpilor a determninat aparitia unor numeroase drumuri si carari pentru a descoperi toate imprejurimile, potrivite in special pentru iubitorii de aventura.

In Valea Loarei din Franta se gaseste o impresionanta vita de vie, deoarece aceasta se intinde de-a lungul si latul pe o vale cu o suprafata uimitoare. La sfarsitul lunii octombrie aceasta devine un impresionant ansamblu de culori in diferite nuante de portocaliu si rosu intens, avand alaturi razele soarelui care coboara peste dealurile si castelele din zona.

Orasul Praga din Cehia este si el de o frumusete rara in timpul toamnei, mai ales ca vremea este relativ destul de buna. Persoanele care ajung in Praga trebuie sa viziteze neaparat Castelul Hill inainte de apus, deoarece este obiectivul turistic unde vor gasi o intreaga panorama a orasului. Mai mult de atat, intreaga natura este plina de copaci ale caror nuante nu iti poti imagina vreodata ca exista si in realitate.

Acestea sunt doar cateva dintre orasele care ar trebui vizitate odata cu sosirea toamnei, insa indiferent de destinatia aleasa, calatoria cu siguranta va fi una reusita. Toamna este speciala, deoarece da nastere unor culori de poveste si in acelasi timp natura daruieste impresia ca este momentul cand in sfarsit poate fi ea insasi.