Viziteaza Rezervatia Paleontologica Bucovat

Oricine locuieste in zona judetului Dolj sau prin apropiere, ar trebui sa mearga sa viziteze rezervatia paleontologica Bucovat. Acest loc plin de istorie este locul ideal unde te poti relaxa la un picnic cu prietenii sau familia, si in acelasi timp admira o colectie impresionanta de fosile de cochilii de moluste care dateaza din epoca Paleolitica.

Asadar, daca te-am facut curios, citeste mai jos mai multe informatii legate de acest loc.

Comuna Bucovat se afla in Judetul Dolj, foarte aproape de localitatea Craiova. Comuna este amplasata chiar langa raul Jiu, unde pescarii din zona dar si altii din alte locuri vin sa isi incerce norocul. Mai mult decat atat, zona raului Jiu este excelenta si pentru plaja sau pentru o petrecere in aer liber cu prietenii.

Colectia de fosile de cochilii de moluste a fost semnalata pentru prima data de catre naturalistul sibian L. Bielz, in anul 1849. Fosilele acestea sunt practic raspandite pe o suprafata de nici mai mult nici mai putin de 4 hectare, iar printre primele care au fost descoperite se numara cele 62 de specii de nevertebrate.

Pentru oricine este interesat de istorie si de astfel de descoperiri arheologice, acest loc este extrem de fascinant. Mai mult decat atat, asa cum spuneam mai devreme in acest articol, zona este foarte frumoasa si pentru a petrece un weekend in aer liber.

Daca tot ce vrei este sa pescuiesti, sa faci plaja, sau sa mergi la picnic weekendul asta, atunci nu ezita si alege zona Bucovatului, o zona in care padurea te imbie cu mirosuri care mai de care mai placute, de la flori precum stanjenelul, untisorul, clopoteii, viorelele, la cele care au rol medicinal cum ar fi paducelul, coada soricelului, albastrelele, mustelul, si lista poate continua.

Padurea este plina de poienite luminoase in care iti poti intinde patura si te poti relaxa si bucura de linistea deplina de aici. Doar ciripitul pasarilor te mai poate deranja din cand in cand.

Padurea Bucovatului este excelenta si pentru a merge cu cei mici cu bicicleta, potecile de aici fiind destul de nivelate si fara gropi. Asadar, pericolul de accidentare este redus la zero, iar o zi petrecuta aici te va ajuta cu siguranta sa iti reincarci bateriile.

Ceea ce trebuie sa ai in vedere daca ajungi aici este ca gratarele sunt strict interzise iar amenzile destul de mari. Cel mai bine este sa vii de acasa pregatit cu niste sandvisuri si alte bunatati, in cazul in care vrei sa petreci mai multe ore aici.

Mai mult decat atat, nu uita ca atunci cand urci dealul Bucovatului, sa opresti masina pentru a admira privelistea care se intinde in zare si care reprezinta atat orasul Craiova cat si padurile si dealurile din zona.

Acest traseu este unul preferat si de biciclisti, iar daca esti pasionat de aceasta activitate atunci cu mare drag iti recomandam sa il incerci. Evident ca este oarecum extenuant pentru ca vorbim de niste curbe care urca spre padurea Bucovatului, dar la final va merita fara indoiala fiecare efort. Una peste alta, fa-ti un pic de timp si viziteaza atat rezervatia paleontologica Bucovat cat si imprejurimile.