Video: Un bugetar de lux din România câștigă cât președintele S.U.A

Bogdan Stănescu, actualmente consilier din cadrul Băncii Naţionale a României (BNR), care a intrat în atenţia publică anul trecut, prin numărul mare de funcţii ocupate la diverse companii de stat, a declarat, într-un interviu acordat agenţiei presa.ro, că are în prezent doar trei funcţii, inclusiv cea de bază, de la banca centrală, că a ocupat în acelaşi timp cel mult cinci funcţii, pe o perioadă scurtă.


El are 41 de ani, patru case, două maşini şi câştigă 10 mii de euro pe lună. Bogdan Stănescu primeşte de la statul român 12 salarii uriaşe pentru simplul motiv că a fost promovat în diverse Consilii de Administraţie ale unor companii administrate de Executiv

Întrebat dacă se consideră un „bugetar de lux”, ca urmare a numărului mare de funcţii pe care le-a avut în sistemul public, Stănescu a răspuns: „Nici pe de parte nu mă consider bugetar de lux. Nici nu ştiu cum mi s-a atribuit această sintagmă, ca şi cum ar fi o infracţiune să câştigi nişte bani, chiar dacă sunt de la stat, dar raportat la munca făcută în societăţile la care am fost trimis să reprezint statul, zic eu că a fost o remuneraţie echitabilă şi normală”.  

Ultima declaraţie de avere, depusă în 9 august 2016 de Bogdan Stănescu, arată că a câştigat din funcţiile pe care le deţine – pe lângă veniturile de la BNR, care sunt anonimizate – în total, în anul anterior celui al depunerii, 382.346 lei net, echivalent cu circa 85.000 euro.

Sursa Observator.ro