Valoarea internetului pentru creștini

Internetul este o forță culturală care schimbă modul în care trăim și comunicăm, dar mulți oameni nu o înțeleg. În acest eseu vom examina Internetul ca un instrument pentru creștini de a folosi la gloria lui Dumnezeu în timp ce folosim în același timp discernământul pentru a fi înțelepți în folosirea celei mai interesante tehnologii.

Internetul este ca sistemul nostru de autostrăzi, numai că include atât destinațiile, cât și drumurile. La fel cum puteți călători într-o mașină pe o serie de intersecții conectate, autostrăzi de stat, străzi de oraș, drumuri de la fermă la piață și poteci de pietriș, internetul vă permite să călătoriți electronic printr-o rețea de computere care vă permite să ajungeți oriunde în cel mai scurt timp. Internetul include, de asemenea, destinațiile din călătoriile dvs. electronice, la fel ca diferitele tipuri de mall-uri, unde magazinele se află alături unul de celălalt.

 Există mall-uri de divertisment, unde puteți vedea imagini variind de la arta plastică din Louvre până la știri de știri, urmăriți clipuri video de spectacole live și ascultați discursuri, muzică, și posturile de radio din cealaltă parte a globului. Există mall-uri de informare în care puteți face cercetări și puteți aduna informații despre totul, de la vacanțe de la Caraibe la Crusade până la castele. Există mall-uri de bibliotecă unde, în loc de cărți, puteți obține fișiere de tot, de la jocuri la software-ul computerului,  și există mall-uri de conversație unde puteți vorbi cu oameni din oraș sau din întreaga lume.

Internetul oferă și poștă electronică aproape instantanee, sau poștă electronică, care permite oamenilor să comunice atât de repede, ușor și ieftin că e-mail-urile depășesc acum numărul fizic de poștă electronică cu porecle mail melc. Nu trebuie să căutați hârtie și stilou, să scrieți scrisoarea sau scrisoarea și în aceste zile, scrisul lizibil devine tot mai rar, găsiți o ștampilă și apoi mergeți la o cutie poștală. În schimb, cei care pot scrie găsesc că este mult mai rapid să introduci o scrisoare de la o tastatură, să tastați o adresă de e-mail, să apăsați pe butonul trimite, și bam! Scrisoarea dvs. se află în căsuța poștală a celeilalte persoane care așteaptă să se conecteze și să o citească.

Tehnologia internetului a fost un avantaj extraordinar pentru familii. Mulți dintre aceștia au descoperit că resursele informaționale bogate ale internetului au oferit o modalitate de a împărtăși interesele comune. Un tată și fiul său preferă să navigheze pe World Wide Web pentru a-și explora pasiunile pentru Războiul Civil și astronomie. Un alt duo tatăl-fiu a folosit internetul pentru a decide care sunt locurile istorice pe care le-ar vizita în timp ce planifică un tur al unui câmp de luptă. Multe familii s-au bucurat de cercetarea destinațiilor lor de vacanță înainte de a pleca acasă. În unele familii se folosește internetul pentru a învăța despre o anumită țară, în cazul în care doresc să o viziteze. Doar ca acum nu mai este necesar acest lucru, ținând cont de faptul că avem acces la internet în orice loc.