Uleiuri esentiale pentru un bronz natural

Mai este putin pana cand vara isi va intra in drepturi, iar multi dintre noi deja ne gandim la obtinerea unui bronz cat mai natural. Acesta poate fi cu adevarat o bataie de cap din varii motive: fie pigmentul pielii este prea deschis sau fie uleiurile destinate bronzului nu sunt eficiente. Din fericire, in detrimentul uleiurlor pentru bronz exista uleiurile esentiale, care pe langa faptul ca sunt naturiste, au si un efect vizibil si de durata.

Uleiul de masline este cel mai popular in ceea ce priveste intensificarea bronzului.

Acesta este recunoscut cel mai mult pentru uzul intern, deoarece este adesea folosit in locul uleiului de floarea-soarelui la gatit sau ca dressing pentru salate, insa totodata este recomandat si pentru uzul extern. Cel mai mare beneficiu pe care uleiul de masline il ofera este acela ca amplifica patrunderea razelor soarelui in pigment intr-un timp scurt si in acelasi timp catifeleaza pielea.

Uleiul de masline il pot folosi atat femeile cat si barbatii la plaja, dar in cantitatea potrivita pentru a-i permite sa intre in piele. Pentru a actiona corect, inainte de folosirea uleiului de masline, pielea trebuie sa fie curata. Asadar, in functie de locul unde fiecare isi petrece vacanta, este eficient ca mai intai sa intre in mare sau in piscina pentru a-si deschide porii, iar apoi sa aplice cu ajutorul unui pulverizator sau mainilor uleiul de masline pe tot corpul, pentru ca bronzul sa fie uniform.

Uleiul de cocos este al doilea tip de ulei, recunoscut la fel atat pentru uz inten cat si pentru cel extern. Spre deosebire de uleiul de masline, acesta este folosit mai mult de catre reprezentantele sexului frumos. Nuca de cocos cu efectele ei benefice asupra sanatatii si preparata sub forma de ulei, poate fi de asemenea folosita pentru bronz. Modul de aplicare al uleiului de cocos este acelasi ca al uleiului de masline si se pot folosi combinat. In timp ce maslinele catifeleaza pielea, cocosul o relaxeaza si emana o aroma placuta.

Pe langa acestea, mai sunt recomandate uleiul de avocado si uleiul de migdale. Persoanele cu pielea uscata il pot folosi pe cel de avocado, in timp ce persoanele cu pigment inchis il pot folosi pe cel de migdale. La fel ca si nuca de cocos, migdalele si avocado emana un miros placut de natura exotica, iar pe timpul verii sunt ideale in locul parfumului obisnuit folosit de catre femei.

Cu aceste tipuri de ulei bronzul natural nu mai este greu de obtinut. Respectarea cantitatii potrivite de ulei, dar si a timpului petrecut sub razele soarelui pot aduce bronzul mult dorit. Cei cu pigmentul foarte deschis pot folosi o cantitate putin mai mare de ulei pentru a favoriza colorarea pielii mai repede, si de asemenea pot petrece mai mult timp pe plaja, dar nu in orele de varf cand soarele produce arsuri. Dintre toate uleiurile, cel de masline ramane in topul preferintelor oamenilor, urmat de uleiul de cocos. In general uleiurile esentiale contribuie mentinerea sanatatii pielii, iar pe timp de vara o infrumuseteaza cu un bronz natural si intens.