Sursa de energie regenerabilă. Este energia solară mai eficientă decât cea electrică?

În ziele noastre aproape tot ce este în jurul nostru funcționează datorită energiei elecrtice. Dar ce este de făcut atunci când se întrerupe lumina? Curentul furnizat de energia solara este răspunsul.

Cel mai interesant lucru despre energia solară este acela că totalul de lumină care ajunge pe Pământ într-o singură zi este de ajuns pentru a  satisface toate nevoile electrice ale tuturor oamenilor pentru un an întreg. Soarele oferă o energie de care populația Pământului ar putea beneficia fără grija că într-o bună zi aceasta ar putea să dispară.

Se poate spune că această sursă este inepuizabilă pentru bilioane de ani. În timp ce energia electrică poluează natura și necesită un procedeu complex pentru producerea ei, durata în care razele Soarelui ajung pe Pământ este de doar 10 minute și energia creată de panourile solare nu afectează mediul înconjurător, nu emană noxe nocive pentru aerul înconjurător. Bazele spațiale folosesc energia solară încă din anul 1950 pentru a încărca  ambarcațiunile spațiale, dar pământenii o folosesc în proporții destul de reduse.

Unul din principalele avantajele ale folosirii energiei solare este acela că energia solară este dată de lumina oferită de către soare, nu de către căldura acestuia. Acest lucru înseamnă că până și oamenii din țările nordice, friguroase, care au un climat scăzut, au posibilitatea de a produce și de a se folosi de energiea solara, nu doar țările cu un climat cald, tropical.

Energia creată de panourile solare poate fi folosită exact ca energia elecrică și grija produsă de o posibilă supraîncărcărcare electrică care ar putea să ducă la scurtcircuite trebuie eliminată cu totul în această situație.

Chiar dacă achiziționarea unor panouri solare este destul de costisitoare, această investiție merită făcută deoarece banii vor fi recuperați ulterior. În cazul în care energia produsă de paunourile solare pe care un om le deține este mai mare decât acesta consumă, proprietarul are posibilitatea de a vinde acel exces de energie companiilor elecice prin conectarea la panoul lui