Schimbari de ultima ora in presa

Radu Ioan Budeanu, fondatorul revistelor Ciao! și Cancan, cumpără mărcile Gândul, Descoperă, CSID, Apropo TV și Go4IT, de la Adrian Sârbu, proprietarul Mediafax Group, preluând inclusiv echipamentele și angajații, anunță Profit.ro.

Acesta a înaintat o ofertă care a fost acceptată la finele săptămânii trecute.  Mediafax Group, care mai include Ziarul Financiar și Gândul (agenția de presă Mediafax fiind considerată o entitate separată), se află în insolvență din 2015, în principal din cauza datoriilor bugetare, invocate atunci de stat la circa 60 milioane lei. Pe acest fond și derulând un plan de reorganizare, Adrian Sârbu a început să vândă active și să oferteze alte bunuri.

Sârbu a vandut și mărcile Prosport și Promotor catre compania SB Corporate Limited, care administrează site-urile cancan.ro, ciao.ro și verdict.ro

.Adrian Sârbu, proprietarul grupului Mediafax, a renunțat astfel, din nou, după 12 ani, la afacerea Prosport. Astăzi, Prosport este disponibilă doar online, ediția print fiind oprită în 2013

În toamna anului trecut, Profit.ro a anunțat că firma Publione Media, controlată de Adrian Sârbu prin companiile Mediafax Mall și Mediafax Group, a scos la vânzare marca și domeniul The One. La începutul acestui an, marca și domeniul The One, revista lunară pentru femei condusă de Andreea Esca, au fost cumpărate de către dezvoltatorul imobiliar One United Properties, cu suma de 30.000 de euro.