Perfectiunea feminina – un mit?

Multe vedete isi doresc sa fie considerate etaloane de perfectiune feminina, in ceea ce priveste dimensiunile si standardele fizice.

Cunoscuta Bella Hadid este femeia care se apropie cel mai mult de perfecţiune, arată un studiu realizat pe baza unei ecuaţii folosite încă din Grecia Antică. Se ţine cont de poziţionarea nasului, a buzelor, a bărbiei, a maxilarelor, a ochilor, precum şi de forma sprâncenelor. Bella Hadid are un coeficient general de 94,35 %. Fotomodelul are o bărbie de 99,7%, dar o îndepărtează de perfecţiune sprâncenele, care au un coeficient de doar 88%.

A doua în clasament este Beyonce, care are cu două procente mai puţin, iar podiumul este completat de Amber Heard.

De unde a apărut măsura perfecţiunii 90-60-90 (bust, talie, şolduri), după care se ghidează marii designeri ai lumii încă din anii `60? Se pare că stardardul este asociat cu un „personaj” care a făcut istorie. Este vorba despre celebra păpuşă Barbie. Standardul frumuseţii pare să fie încă actual, fiind intens promovat de revistele de profil.

Dimensiunile de 90-60-90 nu sunt un mit, dar sunt rareori întâlnite, iar conformaţiile sunt diverse, nu trebuie să ai neapărat aceste mărimi pentru a avea un corp frumos sau un corp bine definit.

Dacă suntem înzestrate natural, avem noroc, dar nu este o cerinţă pentru manechine. Pe lângă corpul de mărime S, conform standardelor pentru prezentările de modă sau shooting-uri de fashion, unul dintre aspectele foarte importante este fizionomia feţei, care trebuie să indice atitudine, fermitate, alături de un corp bine îngrijit şi definit. Având toate aceste calităţi, nu se mai ţine cont de mărimile aşa-zis dorite 90-60-90