Patru motive pentru care sa mergi dimineata la alergat

Pentru persoanele matinale dimineata reprezinta cel mai frumos moment, deoarece o noua zi este pe cale sa inceapa, alaturi de inviorarea de care organismul are nevoie dupa ce a petrecut 6 sau 8 ore dormind.

Astfel, de preferat este jogging-ul, care este cel mai practicat sport in randul oamenilor. Cu toate ca majoritatea aleg sa mearga la alergat in timpul serii, dupa ce si-au dus la bun sfarsit toate activitatile din timpul zilei, dimineata este cu mult mai eficienta desfasurarii unei sesiuni de jogging.

Primul motiv pentru care merita sa mergi in timpul diminetii la alergat este racoarea pe care natura o daruieste. Nimic nu este mai placut decat sa alergi intr-un aer mai rece, in special in diminetiile din timpul verii si sa inspiri prospetimea vazduhului. Spre deosebire de racoarea din timpul serii, cea din timpul diminetii este plina de zen, deoarece este momentul in care noaptea s-a risipit, iar un nou aer curat isi face aparitia. Pentru inviorarea de dimineata, aerul rece este ideal, datorita activarii circulatiei.

Un alt motiv pentru care dimineata este prielnica alergarii, il reprezinta impiedicarea depunerii caloriilor din timpul zilei. Astfel, persoanele care merg dimineata la alergat nu vor mai pune un numar foarte mare de calorii, care se acumuleaza de obicei din masa de pranz sau cina. Acest lucru este posibil, datorita accelerarii metabolismului, care se intampla in momentul in care organismul practica sport. Astfel, stomacul asimileaza si digera alimentele consumate intr-un mod eficace.

Lipsa oamenilor, constituie un alt motiv pentru care dimineata este timpul cel mai potrivit sa alergi. Cu toate ca poate sa para ciudat acest aspect, cand esti singur in locul in care ai ales sa faci jogging te simti mult mai bine. Nu este nevoie sa te mai feresti de alti oameni care alearga, merg pe bicicleta sau pe role.

O zona linistita si fara aglomeratie este unul dintre cele mai bune lucruri de care un om poate sa aiba parte la inceputul zilei. Mai mult de atat, dupa terminarea orei de sport, acesta se poate aseaza pe o banca sau chiar jos pe pamant pentru a medita. Ochii curiosilor nu vor fi prezenti, si astfel creierul se va umple de energie pozitiva.

Un ultim motiv pentru care ar trebui sa alergi dimineata se datoreaza odihnei. Dupa ce ai dormit o noapte intreaga, organismul si-a incarcat bateriile si acum poate practica alergatul mai bine ca niciodata.

Ora de jogging din timpul serii nu este la fel, deoarece oboseala din timpul zilei s-a depus iar cheful nu mai este nici el prezent. Astfel, sportul dimineata este ideal atat pentru organism, cat si pentru psihic.

Este adevarat ca pentru a reusi sa mergi la alergat dimineata trebuie sa te trezesti destul de devreme, mai ales in timpul saptamanii, cand trebuie dupa sa fugi la serviciu. Totusi, in weekend jogging-ul de dimineata este perfect pentru a da startul unei zile active. Pana la urma, cine se trezeste de dimineata departe ajunge, este cat se poate de adevarat.