Obiective turistice pentru prima vizita in Bucuresti

Capitala Romaniei si in acelasi timp cel mai populat oras din tara, atrage in fiecare an din ce in ce mai multi turisti straini. Cat despre turistii romani, acestia au ajuns macar o data in Bucuresti, chiar daca au fost in trecere. Pentru iubitorii de liniste, capitala tarii nu este tocmai un loc ideal, deoarece la fel ca New York, aceasta nu doarme niciodata, insa frumusetea atractiilor turistice merita o oprire in cel mai mare oras din Romania.

Palatul Parlamentului se afla in topul celor mai atractive cladiri din Bucuresti. Daca pana acum l-ai privit doar din fata televizorului sau din poze si ti-a placut, cand vei ajunge in Bucuresti iti va face placere sa il cunosti de aproape si chiar sa il vizitezi. Inainte de revolutie era cunoscut drept Casa Poporului sau Casa Republicii si detine 270 pe 240 de metri, plus 86 metri inaltime. De asemenea, este construit pe 9 nivele ce se afla la suprafata si alte 9 nivele subterane, avand la baza o arhitectura stalinista. Palatul se afla pe primul loc privind marimea unei cladiri administrative din Europa. De asemenea, Palatul Cotroceni, Palatul Regal si Palatul Primaverii te vor incanta.

O alt loc la fel de atractiv pe care il poti admira in Bucuresti este Ateneul Roman, o sala neoclasica de concerte ce dateaza inca din anul 1888 in piata George Enescu. Pasionatii de muzica clasica se pot delecta la un concert sustinut de orchestra filarmonicii. Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, ce purta inainte numele de Muzeul Satului este o creatie speciala pentru vizitatorii ce iubesc cultura si arta. Aflat in inima Bucurestiului, iti ofera sansa de a te bucura de putina liniste departe de agitatia cotidiana a orasului.

In ceea ce priveste parcurile din Bucuresti poti vizita Parcul Regele Mihai I, care este situat in partea de nord a capitalei. Acesta se intinde pe o suprafata foarte mare si este spatiu verde public cu multe restaurante, cafenele si chiar gradini in jurul unui lac. Un alt parc la fel de frumos, este Cismigiu despre care se spune ca este cel mai vechi din Bucuresti si se afla exact in centrul orasului. Cu numeroase lacuri, este locul perfect pentru a admira un apus de soare. Parcul si in acelasi timp Lacul Herastrau nu trebuie ocolit, deoarece este de origine antropica cu o frumoasa amenajare pe raul Colentina.

In Bucuresti, te mai poti bucura de Muzeul National de Arta care este plin de o multitudine de picturi si sculpturi din epoca medievala si moderna. Arcul de Triumf, un obiectiv turistic la fel de interesant ce reprezinta victoria Romaniei in timpul primului razboi mondial nu trebuie ratat. Dupa ce vizitezi aceste atractii turistice, te poti opri in centrul vechi al Bucurestiului care este una dintre cele mai frecventate zone, pentru a te relaxa la o teresa sau la unul dintre restaurante. In acest oras te bucuri de posibilitatea de a calatori cu orice mijloc de transport, in special cu metroul pentru a nu pierde timpul in trafic.