Obiective turistice de vizitat in Targu Mures

Targul Mures este un oras situat in centrul regiunii Transilvania, strabatut de cursul superior al raului Mures. Fie ca esti in trecere sau alegi sa faci o excursie, in acest oras te vei bucura atat de atractiile turistice, cat si de linistea pe care acesta o daruieste tuturor vizitatorilor.

Printre cele mai importante obiective din Targul Mures se regaseste Palatul Culturii, cu o reprezentatie din vitralii in care sunt relevate scene din vechile legende maghiare. Acesta dateaza inca din anul 1900 si este deosebit, datorita decorului autentic.

Este un loc plin de activitati cu valori spirituale, iar pretul unui bilet standard nu consta decat 12 lei, plus reduceri pentru elevi/studenti sau pensionari. Mai mult, pentru persoanele ce sufera de dizabilitati intrarea este gratuita.

Atat copiii, cat si adulti ce ii insotesc se pot bucura in acest oras de o Gradina Zoologica foarte vasta. De asemenea, in aceasta zona sunt amenajate spatii verzi pentru relaxare si magazine pentru vizitatorii ce doresc sa achizitioneze cateva suveniruri. In interiorul Gradinii Zoo exista o sumedenie de animale ce vor incanta privirile trecatorilor. Pe langa alte gradini zoologice, cea din Targul Mures mentine curatenia in toate tarcurile unde animalele sunt adapostite.

O alt obiectiv turistic foarte frumos, este Cetatea Medievala care se afla chiar in centrul orasului Targul Mures. Constructia cetatii se intinde pe o suprafata de aproximativ 4 hectare si are la baza un numar de sapte bastioane unite prin ziduri. In cadrul cetatii se afla Biserica Reformata-Calvina, precum si Cladirea Manutantei.

Este una dintre atractiile turistice cele mai frecventate, deoarece este potrivita momentelor de relaxare intr-un weekend sau o dupa-amiaza oarecare. De asemenea, o alta locatia in care turistii isi pot petrece timpul liber este Platoul Cornesti. Acesta a fost creat in mod special pentru copii, deoarece detine foarte multe spatii de joaca, dar in general pentru toate varstele, datorita variilor activitati ce pot fi intreprinse.

In ceea ce priveste cea mai veche cladire din orasul Targul Mures, aceasta este Biserica Reformata din Cetate, care in trecut era cunoscuta drept Biserica Mare. Este construita in stil gotic, iar in acest moment este cea mai mare biserica care se afla in acest oras. Cu toate ca este foarte veche, arhitectura acestei Biserici este incantatoare. O alta cladire emblematica construita este Palatul Apollo, ce a fost ridicat de catre un conte in Piatra Trandafirilor din Targul Mures. Motivul pentru care acesta a realizat aceasta constructie a fost de a-si asigura fondurile necesare pentru intretinerea bibliotecii sale.

Pe langa acest atractii turistice interesante in Targul Mures se mai gasesc Muzeul de Arta, Muzeul de Etnografie si Arta Populara, Bastionul Dogarilor, Sinagoga Status Quo Ante, Lacul Pestisorul de Aur, precum si statuia lui Avram Iancu. Targul Mures este ideal pentru o vizita in timpul liber, deoarece detine o multitudine de obiective care de care mai interesante. Este un oras linistit si se poate ajunge foarte usor cu orice mijloc de transport. Acesta trebuie trecut pe lista oraselor din Romania care merita vizitate cel putin o data.