O doza zilnica de ras ne prelungeste viata

Un vechi proverb spune ca ziua buna se cunoaste de dimineata, dar intr-o maniera asemanatoare este valabila si afirmatia ziua buna se incepe cu un zambet. Uneori, absorbiti de stresul zilnic majoritatea oamenilor uita sa se bucure de lucrurile gratis, printre care se numara si o doza zilnica de ras.

Chiar daca aveti un stil de viata foarte aglomerat care nu va permite sa petreceti foarte mult timp alaturi de familie si prieteni pentru a va distra, in putinul ragaz de care dispuneti alegeti sa priviti o comedie, sa povestiti intamplari din anii de scoala cu fostii colegi sau chiar sa cititi un banc sau o gluma pe internet pentru a va insenina ziua.

In urma unor studii stiintifice s-a dovedit ca o portie serioasa de ras prelungeste viata, deoarece atunci cand oamenii sunt fericiti nu doar exteriorul trupului radiaza, ci si interiorul. Psihicul este primul care se bucura de aceasta stare de spirit, datorita energiei pozitive pe care acesta o primeste, devenind astfel mai echilibrat.

De asemenea atunci cand radem, mai ales intr-un mod foarte colorat, toti muschii fetei si cei ai maxilarului sunt pusi in miscare. De multe ori se intampla sa afirmam, ca ne dor obrajii de la atata ras, deoarece fata noastra nu este obisnuita cu un astfel de exercitiu, iar atunci cand este pusa in miscare, toti muschii sunt solicitati la maxim.

Pe langa acest aspect, se mai spune despre ras ca este unul din trucurile pentru slabit. Alaturi de fata si maxilar, daca suntem atenti la abdomen, acesta este surprins si el in miscari repetate atunci cand radem, ceea ce este benefic in procesul eliminarii grasimilor abdominale depuse in timp.

Mai mult decat atat, o doza de ras este cunoscuta si pentru eliminarea stresului. In momentele sustinerii unui examen, a unei prezentari la locul de munca sau a unui interviu, cateva minute de ras vor incarca psihicul cu foarte multa energie pozitiva, reusind astfel ducerea la bun sfarsit a activitatilor, indiferent de natura acestora.

Pe langa eliminarea stresului, rasul favorizeaza foarte mult si cresterea cantitatii de serotonina din creier. Aceasta este cunoscuta drept substanta responsabila pentru starea de fericire a oamenilor, iar cu cat nivelul ei este mai mare, cu atat suntem mai fericiti. Pentru a mentine la capacitate cat mai ridicata serotonina, aceasta trebuie hranita zilnic, iar o doza de ras este ingredientul perfect.

In ceea ce priveste doza zilnica de ras, cu siguranta cel mai motivant factor care ii poate determina pe oameni sa rada cat mai mult si in acelasi timp cat mai tare, este posibilitatea prelungirii duratei de viata. Aceasta poate creste cu cativa ani buni, daca rasul va deveni un obicei zilnic, precum este spalatul pe dinti sau pe fata dimineata.

Cu toate astea, exista inca foarte multi oameni care nu schiteaza nici macar un zambet, iar in timp aceasta interiorizare a emotiilor va produce efecte negative atat la nivelul organismului, cat si al psihicului. O doza zilnica de ras, inseamna in primul rand o buna exteriorizare a emotiilor, elimand astfel toate materiile straine si negative acumulate de-a lungul timpului in interior.