Motive pentru care sa faci o escapada la Sinaia

Situat in Valea Prahovei, orasul Sinaia este pe deplin potrivit unei escapade cu prietenii atat iarna pentru a profita de un peisaj impodobit de zapada, cat si vara pentru a te bucura de putina racoare.

Sinaia se afla in topul preferintelor locuitorilor romani, datorita calitatii turismului de care aceasta se bucura si de asemenea, este frecventata de catre turistii straini. In cadrul unei excursii la Sinaia, iti poti planifica un adevarat itinerariu.

Castelul Peles este unul dintre cele mai inedite atractii turistice din Sinaia, deoarece in trecut a fost resedinta de vara a regilor Romaniei, iar in prezent se afla in proprietatea familiei regale si detine de asemenea Muzeul National Peles.

Pana in acest moment castelul s-a bucurat de numerosi turisti care sunt incantanti de autenticitatea acestuia. Interiorul castelului arata exact ca in povestile cu printi si printese, motiv pentru care decorul acestuia a inspirat realizarea multor filme. Alaturi de acest castel se afla deopotriva si Castelul Pelisor construit pe dimensiuni mai mici, precum sugereaza si diminutivul acestuia.

Castelul Foisorul

Pe langa acestea, Castelul Foisorul care pe timpuri a fost o cabana de vanatoare, este la fel de frecventat de catre turisti.

Manastirea Sinaia este un loc in care atat locuitorii orasului, cat si turistii se pot bucura de o oaza de liniste si meditatie. Intreg ansamblul, desi este vechi de peste 300 de ani, inca arata nou, datorita conservarii si intretinerii foarte atente.

Gondola Sinaia este o alta atractie turistica ce trebuie incercata, in special iarna cand peisajul muntilor plini de zapada este grozav. O plimbare la cota 2000 iti va oferi sansa sa admiri o priveliste ce iti va taia rasuflarea.

Casa Memoriala George Enescu ce este situata in cartierul Cumpatu din Sinaia evoca o epoca romantica si merita vizitata pentru a cunoaste stilul de viata a compozitorului roman George Enescu. In cadrul acestui conac vei avea parte de un tur si expozitii de materiale personale.

Parcul Natural Bucegi este ideal pentru o drumetie,deoarece este situat pe munte si se bucura de o serie de formatiuni stancoase emblematice. Din varful acestuia poti zari o frumoasa panorama a orasului Sinaia, iar o gura de aer proaspat te va incanta. De asemenea, mai poti vizita Cabana Stana Regala care este o oaza de frumos. Asezata in padure, te poti odihni si servi un delicios ceai cu rom sau o ciorba de cocos la unul dintre restaurantele din zona.

In ceea ce priveste distractia in orasul Sinaia, o poti gasi la Parcul Aventura. In principiu, Sinaia este o locatie frumoasa la tot pasul. Spre deosebire de alte orase din Romania, viata decurge intr-un mod linistit, departe de agitatie. Sinaia este aleasa de obicei ca destinatie pentru vacanta de iarna, iar oamenii care prefera muntele in locul marii in vacanta de vara este recomandat sa isi petreaca intregul concediu intr-o asemenea natura. De asemenea, pentru copii este un loc foarte potrivit, datorita aerului curat si a linistii. Planificata din timp, o escapada la Sinaia te va umple de energie pozitiva.