Motive Pentru Care sa Cumperi un Calculator Second-Hand

Chiar daca PC-urile sunt extrem de comune in ziua de azi, acest lucru nu inseamna ca sunt si accesibile ca pret. Marea majoritate sunt destul de scumpe, iar cele care sunt mai ieftine nu prea stiu sa faca multe lucruri. De aceea, foarte multi oameni apeleaza la cele second-hand, care au preturi foarte bune si dotari dintre cele mai moderne. Asadar, daca si tu te afli intr-o situatie asemanatoare, iata cateva motive pentru care sa cumperi un calculator second-hand.

Fiecare dintre noi achizitioneaza un calculator in functie de preferinte, buget, dar si alte aspecte. Cei care vor un produs ieftin dar si bun totodata, se vor indrepta cu siguranta catre  un PC second-hand, care vine la pachet cu foarte multe avantaje si foarte putine dezavantaje.

Calculatoarele la mana a doua au avantajul ca sunt mai ieftine decat cele noi, dar si decat cele refurbished. Asadar, din acest punct de vedere, un calculator la mana a doua reprezinta cea mai buna varianta, in special pentru cei care merg la cumparaturi cu un buget limitat.Din fericire, peste tot exista magazine cu PC-uri second-hand si cu siguranta sunt cateva si in orasul tau.

Sfatul nostru este sa incerci prima data sa cumperi direct de la proprietar, pentru ca astfel vei obtine un pret si mai buna. Dezavantajul este ca nu primesti garantie si daca nu esti cunoscator te poti insela si poti cumpara ceva care sa mearga o perioada si apoi sa se strice. In schimb, daca mergi intr-un magazin autorizat, acest lucru nu se va intampla. Totusi, ia in calcul varianta ca poate cunosti pe cineva care vinde un PC si in care ai incredere ca nu te-ar pacali.

Un alt avantaj al PC-urilor second-hand este acela ca sunt disponibile pe piata intr-o gama foarte larga. De obicei, cei care aleg sa achizitioneze calculatoare la mana a doua, se orienteaza catre echipamentele scoase de pe piata de catre producatorii de top.

Cele mai populare brand-uri sunt Dell, Siemens, HP, Lenovo, si Fuzitsu. Asadar, daca si tu vrei un astfel de produs, uita-te in mod special la PC-urile produse de aceste companii pentru ca sunt mult mai bune decat unele noi realizate de producatori no-name. In plus, acum si PC-urile second-hand vin la pachet cu o perioada de garantie identica cu cea a calculatoarelor noi.

Mai mult decat atat, toate produsele de acest gen sunt verificate in amanunt inainte de a fi scoase pe piata, iar in cazul in care exista anumite piese care nu functioneaza, atunci acestea sunt schimbate cu altele care merg perfect.

Inca un motiv excelent pentru a cumpara un calculator la mana a doua este acela ca echipamentele respective vin echipate direct cu sistemul de operare, ceea ce inseamna ca nu va mai fi nevoie sa duci calculatorul la service sau la un specialist pentru a instala Windows-ul.

Acum ca stii toate aceste detalii despre PC-urile second-hand, mai mult ca sigur ca le vei privi intr-o nota pozitiva. Nu doar ca vei lua in calcul ideea de a cumpara un produs de acest gen in locul unuia nou, dar te vei si bucura de faptul ca vei economisi o suma destul de considerabila de bani.