Mersul pe bicicletă – o modalitate de a îmbina plăcutul cu utilul

Cine nu iubește mersul pe bicicleta? Este o activitate atât de plăcută care te ajută să te menții în formă în timp ce efectiv te relaxezi plimbându-te.

Ciclismul este o activitate sănătoasă și este cel mai eficient mod de a pierde în greutate deoarece se ard foarte multe calorii în acest proces.

Pedalând, mai ales într-un ritm din ce în ce mai alert, se ard între 300 și 700 de calorii pe oră. Este interesant faptul că corpul uman continuă să ardă calorii chiar și după ce activitatea s-a încheiat.

Atâta timp cât esti atent și circuli doar prin zonele special amenajate penru bicicliști nu esti expus la niciunu fel de risc atunci când practici această activitate.

Chiar dacă este făcută doar din pură plăcre și nu cu un scop anume, aceast sport îți îmbunătățește corpul în totalitate: atât în exterior cât și în interior, atât fizic cât și psihic.

Mergând pe bicicletă gambele, posteiorul, coapsele și abdomenul lucrează foarte mult și se tonifiază într-un timp destul de scurt, rezultatele fiind uimitoare.

Practicat în mod constant și regulat, mersul pe bicicletă elimină celulita nedorită de pe corp.

Această activitate sportivă stimulează și detoxifierea organismului prin expunerea constantă la aer proaspăt care îmbogățește intensiv sângele cu oxigen. Astfel este îmbunătățit și metabolismul, deci digestia este și ea mai eficientă. Ciclismul creează condițiile ideale penru producerea de colagen  care contribuie la reducerea ridurilor.

Organismul se oxigenează mult mai bine atunci când este solicitat de ritmul rapid al pedalării deoarece inima începe să bate din ce în ce mai tare.

Plămânii sunt mai activi pe durata acestui proces, deci cu timpul aceștia vor fi din ce în ce mai sănătoși dacă practicați acest sport cu regularitate. Nivelul de energie este și el îmbunătățit datorită mersului pe bicicletă, în timp ce starea de moleșeală este redusă considerabil.

Pedalatul constant pe bicicletă te ajută să faci mai bine față stării de oboseală la care ești expus. Mai mult decât atât, efortul fizic depus în această activitate te va ajută să dormi mai bine.