Lucruri pe care sa le faci cand toata lumea doarme

Dimineata este momentul ideal pentru a face o serie de activitati care te vor ajuta sa iti incepi ziua cu dreptul. Atunci cand la prima ora a diminetii toata lumea inca doarme, tu poti sa iti formezi obiceiul de a te trezi si a incepe startul matinal.

Unul dintre lucrurile pe care le poti face atunci cand celorlalti inca nu le-a sunat alarma, este sa te duci in parc sau in orice loc din apropiere de locuinta ta pentru a intreprinde o sesiune de sport. Jogging-ul de dimineata si putina gimnastica este un izvor de sanatate atat pentru organism, cat si pentru psihic.

In diminetile din timpul verii cu atat mai bine este sa te trezesti si sa practici ora de sport, deoarece este momentul din zi in care te poti bucura de putina racoare si aer proaspat. Daca totusi sportul este prea mult dimineata, acesta poate fi inlocuit cu o plimbare. Plimbarile detin si ele un plus de vitalitate, deoarece iti relaxeaza muschii corpului care se intampla ca in timpul noptii sa devina incordati si totodata ajuta la punerea gandurilor in ordine.

Un alta activitate pe care sa o practici atunci cand toti ceilalti dorm si pe care o recomanda si terapeutii, este meditatia. Cateva minute de reflectie intr-un loc unde domina linistea, precum terasa camerei sau gradina casei sunt ideale pentru stabilirea planului ce urmeaza sa il indeplinesti in cursul zilei. Meditatia este de asemenea folositoare in momentele in care stresul te-a prins in ghearele lui si simti nevoia de evadare. Alaturi de meditatie poate fi inclus si un scurt exercitiu de yoga. Cei care nu au mai facut yoga pana acum pot incerca, deoarece este una din modalitatile de origine indiana care te ajuta sa devii zen. Desi la inceput poate sa ti se para ciudat sa adopti pozitia picioarelor incrucisate, cu timpul vei considera yoga, ca fiind unul dintre cele mai disciplinate si relaxante obiceiuri.

Dupa ce ai facut una dintre aceste activitati, poti foarte linistit sa servesti micul-dejun si cafeaua. Persoanele care nu pot sa manance dimineata, dar isi doresc sa schimbe acest lucru, este ideal sa faca o activitate recreativa inainte de masa, deoarece automat o sa apara pofta de mancare. Secretul este sa iti consumi energia capatata din timpul somnului de noapte, ca mai apoi sa o recuperezi dintr-un mic-dejun bogat in proteine si fier. Cu toate ca este foarte greu sa te trezesti la prima ora a diminetii, mai ales cand este weekend si nu trebuie sa mergi la munca, acest gen de activitati sunt cele care ne prelungesc durata de viata si in acelasi timp activeaza hormonii fericirii. Vechiul proverb care spune ca cine se trezeste de dimineata departe ajunge, se aplica in totalitate omului modern. Daca traiesti in agitatia urbana, momentele petrecute dimineata singur intr-un parc iti vor aduce un plus de viata. Cat despre oamenii care traiesc in linistea mediului rural, acestia sunt cei mai norocosi, deoarece nu au un ritm de viata alert si rareori sunt pe fuga.