Legendele din Munții Bucegi

Masivul Bucegi are un aspect de cetate naturală și este poziționat în extremitatea estică a Carpaților Meridionali. Se întinde pe suprafața teritorială a județelor Brașov, Prahova și Dâmbovița.

Formele de relief sunt puternic contrastante deoarece sunt prezenți versanți abrupți și stâncoși de dimensiuni până în 900 de metri, dar și podișuri înalte care ating 2400 de metri.

Masivul Bucegi este o zonă cu puține resurse naturale, dar în ciuda acestui lucru zona este exploatată pentru extragerea calcarului, apei și a pășunilor care sunt folosite în perioada de transhumanță.

Dacă aspectele geografice nu te-au detreminat până acum să vizitezi Munții Bucegi, poate că misterele din jurul lor o vor face.

Unul dintre cele mai discutate mituri din Munții Bucegi este cel legat de cascada cu  „apa vie” – denumire adesea asociată cu basmele. Acesta este formată de cele șapte izvoare din Bucegi de pe Valea Ialomiței.

Se spune că apa cascadei, fiind purtată de șapte izvoare naturale care trec printr-un câmp magnetic care le schimbă sturctura moleculară este cea mai curată din lume deoarece nu are azotați și azotiți.

O altă legendă legată de Munții Bucegi este aceea legată de existența unor tunele subterane secrete. Se crede că aceste tunele din interiorul Bucegilor formează o rețea de comunicare care ajunge până la piramidele egiptenilor.

Tunelele acestea fiind constuit de pe vremea dacilor sunt de dimensiuni foarte mici, strategice, perfecte pentru oamenii din acele timpuri. Cercetătorii au descoperit că există diverse galerii de comunicare între muntele Rarău și Retezatul, deci este probabil ca ipoteza cu tunelurile care ajung până în Egipt să aibă și ea un strop de adevăr.

Alți oameni susțin faptul  că în aria Vârfului Omu se află „centrul pământului”. Tradițional, această zonă a fost denumită „Gura de Rai” deoarece turiștii susțin că zona alungă oboseala și îi încarcă cu energie pozitivă.

Cea mai sinistră zonă din Masivul Bucegi este pe traseul Jepii Mici unde doar vara în anumite condiții meteorologice când o ceață inexplicabilă acoperă zona apare o cărare lângă drumul principal.

Localnicii din Bușteni susțin că niciun om nu a supraviețuit acestui traseu nemarcat.