Gunoaie pentru locuitorii din Ilfov

Locuitorii din Catelu –Ilfov, in imediata vecinatate a sectorului 3 Bucuresti, vor avea o surpriza neplacuta.

Primăria Sectorului 3 ridică o stație de sortare a gunoaielor la 100 de metri de casele oamenilor din Cățelu! Construcția a început în mai 2019, după ce primarul Robert Negoiță anunțase din 2018, în repetate rânduri, că dorește să achiziționeze o stație de sortare a deșeurilor municipale

Deși în avize și acordul de mediu se vorbește despre “deșeuri reciclabile”, instalația, a cărei cumpărare a fost aprobată printr-o Hotărâre de Consiliu Local din 2018, prevede inclusiv operațiuni de “sortare a deșeurilor municipale colectate în amestec”.

Oamenii din Cățelu, Ilfov, care au curțile la 100 de metri de construcție, dintre cei 1.000 de oameni din zonă, nu au fost informați, iar când au întrebat ce se ridică, li s-a răspuns că se face un depozit pentru sarea necesară deszăpezirii.

Apune soarele la Cățelu, iar curțile care sunt retezate de granița invizibilă dintre București și Ilfov au primit un nou vecin: o hală amplasată la marginea câmpului, ridicată pe un soclu de pământ. În ultimele patru luni, investiția a trecut prin mai multe stări de agregare a argumentelor, a explicațiilor. De la “hale pentru buna desfășurare a serviciului de salubritate” la “hală de depozitare a sării” și, în acest moment, “stație de sortare deșeuri reciclabile”. Locuitorii n-au încredere. Spun că mediul a fost deja afectat, iar ei – păcăliți de mai multe ori în ultimul an de autorități cu privire la finalitatea construcției. Și au mai multe motive să creadă că, la doi pași de casele lor, primăria pregătește ceea ce ei numesc “groapă de gunoi”.

Pe terenul viran de lângă satul Cățelu, județul Ilfov, Primăria Sectorului 3 construiește un centru de colectare a deșeurilor Negoiță și ”stația de deșeuri municipale” Localnicii se bazează pe mai multe piese de puzzle. Prima datează din 2018, când, prin Hotărârea Consiliului Local al Sectorului 3 cu nr. 367, Primăria, prin societatea subordonată Salubritate și Deszăpezire Sector 3, aproba cumpărarea unei stații de “instalații de sortare a deșeurilor municipale colectate în amestec și deșeuri reciclabile colectate selectiv”. Deșeuri municipale adică, în traducere, gunoaie, nu doar plastic, sticlă și hârtie.