Ginsengul

Ginsengul este o planta perenă  ce se găsește atât în flora spontana, cât și în flora cultivată.

Așa cu este deja știut, exista trei tipuri diferite de ginseng: oriental, american și siberian și se găsește sub mai multe forme precum: rădăcină, extract, pudră, tablete și capsule. 

Ginsengul siberian, care poate ajuta la combaterea gripei și infecțiilor cu virusul herpes, conține substanțe numite eleutorozide care stimulează sistemul imunitar, încurajând corpul să producă celule T protectoare.

Planta de ginseng are o mulțime de proprietati, începând de la cele antiinflamatoare si antialergice, pana la proprietati anticonvulsive, sedative ori hipotensive. De aceea, aceasta planta este atât de renumita atât pentru proprietăţile sale curative si de menținere a sănătății, cât și pentru menținerea stării de bine. 

Cercetandu-se rezultatele obținute de pe urma utilizării lui, ginsengul s-a dovedit a fi foarte bun în reducerea nivelului de zahăr din sânge şi în combaterea răcelii. Totodată, ginsengul este bun şi pentru a reduce stresul şi problemele mentale, combate depresia şi este o sursă de energie.

Ginsengul este o renumita planta adaptogena(plantele cu caracter adaptogena sunt plantele care ajuta organismul sa facă față cu bine stresului chiar și pe perioade îndelungate, reglând astfel nivelul de cortizon din organism), instalându-se astfel starea de bine, de calm dar și de liniște mentala.