Gestionarea unei vieți digitale a adolescenților: sfaturi pentru părinți

A fi părinte într-o eră în care copiii folosesc mai multe dispozitive în casă și mass-media socială a devenit atât de comună în rândul adolescenților, poate fi dificil de navigat.

Întotdeauna vor fi provocări cu care părinții se confruntă cu creșterea adolescenților. Provocarea crescândă acum este gestionarea modului în care tinerii interacționează cu tehnologia și internetul.

Cu doar cinci ani în urmă, sfatul ar fi fost să vă asigurați că computerul de acasă a fost plasat într-o încăpere unde ați putea monitoriza ceea ce face copilul dumneavoastră. Dar, în epoca telefoanelor inteligente, tabletelor, iPad-urilor și laptopurilor, părinții au nevoie de noi strategii pentru a ajuta la gestionarea comportamentului adolescenților. Spre deosebire de copiii mai mici, părinții se confruntă cu un act de echilibru mult  mai mare atunci când este vorba de a oferi libertatea de a explora și conecta, dar, de asemenea, asigurându-se că rămân în siguranță online.

Cea de-a doua problemă este îngrijorarea din ce în ce mai mare că adolescenții trăiesc mai mult din viața lor prin intermediul mijloacelor de comunicare socială, decât prin față în față. De exemplu, problemele care au fost o dată doar probleme în școală sau pe drumul spre casă de la școală, sunt acum jucate la o audiență digitală pe social media. Efectul acestui lucru înseamnă că momente sau zvonuri jenante călătoresc acum mai repede prin comunitatea unui adolescent. Colegii lor au actualizări în mod constant despre ceea ce sa întâmplat în amestec cu varietatea opiniilor.

Majoritatea tinerilor ar simți că sunt capabili să se ocupe de relațiile lor de la egal la egal dacă îi cer pe cineva să nu mai facă ceva care să îi facă să se simtă inconfortabil sau ceva care este clar inadecvat. Unul dintre cele mai dificile lucruri pentru adolescenți de a aborda este factorul de jenă, atunci când cineva posturi despre ceva care este personal pentru ei.

Acest sentiment de vulnerabilitate amestecat cu faptul că întreaga dvs. comunitate știe ce se întâmplă poate fi foarte supărător. Acesta este locul în care părinții pot juca un rol important în a ajuta adolescenții să gestioneze sentimentele de jenă și stânjenire.

Adolescenții, prin însăși natura lor, nu se concentrează pe efectele pe termen lung ale acțiunilor pe care le împărtășesc online și ar putea avea nevoie de unele îndrumări atunci când vine vorba despre suprasolicitarea. Ajutându-i să înțeleagă că informațiile postate online pot fi dăunătoare pentru reputația lor și pentru viața digitală pe măsură ce cresc, este important.

Hărțuirea online este o altă problemă care crește în rândul tinerilor online. Părinții pot juca un rol esențial în a-și ajuta copiii să învețe cum să se ocupe de acest lucru, dacă se întâmplă sau se oprește, dacă acestea sunt sursa abuzului online. Eliminarea problemei într-o manieră calmă este esențială, deoarece emoțiile pot fi mari în aceste circumstanțe. Raportarea, documentarea incidentelor de agresiune cibernetică și nerespectarea abuzurilor sunt doar câteva lucruri care pot fi rezolvate.

Stabilirea unui acord familial cu privire la modul în care întreaga familie utilizează internetul poate fi, de asemenea, un prim pas pentru a ajuta adolescenții să utilizeze cel mai bine internetul pentru a-și îmbogăți viața online.