Fructul de mango

Fructele de mango pot fi găsite sub diferite forme și culori precum galben , roșu, verde sau portocaliu.

Acesta este recomandat consumului datorita vitaminelor pe care le are în compoziție (vitamina A, B, B6, K, potasiu, calciu și fier, precum și antioxidanți, cum ar fi zeaxantina și betacarotenul) vitamine ce ajuta la menținerea vederii sănătoase, lucru datorat vitaminei A prezenta sub forma betacarotenului dar și zeaxantinei care ajuta atât la păstrarea culorii și a texturii  pielii cât și a ochilor sănătoși.

Fructul de mango are și rolul de a regla cu ajutorul fibrelor conținute la menținerea unui nivel scăzut al glucozei și la absorbția acesteia la nivelul fluxului de sânge, dar, pe lângă acestea, fructele de mango ajuta și la păstrarea unui tract digestiv sănătos ajutând la prevenirea constipației și la păstrarea unui tract digestiv sănătos.

De asemenea,  dietele care au în componență fructe de mango sunt recomandate pentru prevenirea oboselii nervoase și asta datorita enzimelor care întra în componenta fructului de mango acționează asupra sistemului nervos prevenind insomnia și senzația de oboseala.

Mango-ul mai este utilizat și pentru prevenirea apariției cancerului datorită antioxidantului polifenolic existent în fruct care ajuta în prevenirea cancerului la sân și a celui de colon.