Folosiți adeziv parchet pentru o prindere mai bună a parchetului.


Poate auziți pentru prima dată de folosirea adezivului la ansamblarea parchetului sau poate nu. Dar alegerea corespunzătoare a adezivului este necesară pentru ca ansamblarea și lipirea parchetului să fie rezistentă.

Indiferent din ce lemn este realizat parchetul puteți folosi adeziv pentru lemn masiv. El trebuie să susțină beneficiile lemnului de calitate.

Un adeziv de calitate este remarcat prin capabilitatea lipirii eficiente și instantaneu la orice tip de lemn. Trebuie să fie rezistent la diferite temperaturi, la presiune și chiar la umiditate. Se poate aplica relativ destul de simplu, nefiind nevoie de proceduri de pregătire.

Adezivul pentru parchet este de mai multe feluri:

– adeziv poliuretanic bicomponent

– adeziv pentru parchet bicomponent epoxi poliuretanic

– adeziv poliuretanic monocomponent

Adezivul poliuretanic monocomponent este reprezentant de către flexibilitate, ceea ce nu afectează lemnul față de adezivii pe bază de solvenți. Iar adezivul poliuretanic bicomponent are aceleași trăsături + durabilitate mult mai mare.

Despre adezivul bicomponent epoxi poliuretanic pot spune că oferă mai multe avantaje, precum: lipirea mult mai ușoară a parchetului, oferă o adeziune a stratului mult mai bună, doar că se usucă puțin mai greu.

Adezivul pentru parchet ajută și la lipirea pardoselilor, ținând podeaua fixă până la lipirea altor piese necesare.