Folie anticondens: accesoriu pentru un acoperiș ca la carte

Necesitatea de a folosi astfel de folii anticondens este rezultată montării învelitorilor din țigle metalice pentru a se face într-un sistem complet.

O astfel de folie este una dintre cele mai importante componente ale sistemului, deoarece ea are rolul de a permite evacuarea rapidă a vaporilor care au pătruns în termoizolatia interioară, putând astfel să prevină condensul care se poate produce pe spatele țiglelor metalice.

Această folie anticondens ajută și la evacuarea condensului care deja s-a produs. Ea a devenit populară datorită beneficiilor prezentate pentru acoperiș și mai ales pentru confortul persoanelor ce locuiesc în locuința protejată de acest tip de folie.

Datorită popularității, folia anticondens a ajuns să fie un accesoriu destul de important pentru toate acoperișurile caselor, iar dumneavoastră odată ce vă informați din ce în ce mai mult despre ea, o să observați că avantajele sunt din ce în ce mai multe.

Ce rol are folia anticondens?

Asigurarea etansarii și ventilarea acoperișului este un reprezentant al rolului pe care și-l însușește folia anticondens, mai ales că ajută și la prelungirea vieții acoperișului, dar oferindu-i și un design elegant și compact. Așadar, folia anticondens protejează acoperișul de toate efectele dăunatoare care sunt generate de umiditate, putând fi asemănată cu o membrană, care se montează pe partea exterioară a acoperișului, chiar sub învelitoare. Ea poate fi montată direct peste astereală sau peste căpriori. Dupa cum bine știți, umiditatea se întâlnește cel mai des în interiorul unei clădiri și deja este o problemă pentru toată lumea. Protejarea unui acoperiș cu astfel de folie anticondens garantează eliminarea vaporilor care se formează sub învelitoare, dar folia anticondens nu permite umezelii deloc să pătrundă din exterior în interior și protejează cel mai bine acoperișul de factorii naturali: de ploaie și variațile de temperatură.