De unde provine numele cartierelor din Bucuresti? Tu știi povestea numelui cartierului in care locuiești?

Ne-am născut in ele, ne-am petrecut anii facultății pe străduțele lor, ne-am îndrăgostit sau ne-am găsit un loc de munca. Însă de unde provin denumirile cartierelor din Bucuresti?

COTROCENI, acest cartier se numește astfel de la regionalismul ,,a cotroci”, adică ,,a scotoci”, ,,a scormoni”.

Numele cartierului se poate lega și de pădurea deasă ce ținea loc de ascuns pentru haiduci și tâlhari in anul 1660.

DRUMUL TABEREI, aceasta denumire vine chiar de la taberele pandurilor stabilite in cartier de către Tudor Vladimirescu. In cartier acest nume este destul de întâlnit, un liceu și un parc ii poarta numele.

,,Ferentarius”, cuvântul de la care vine denumirea cartierului Ferentari înseamnă soldat din infanteria ușoară a legiunilor romane. Se spune ca aici s-ar fi aflat câmpul de exercitii al ferentarilor din oastea lui Mihai Viteazu.

Și numele cartierului Ghencea are o proveniența straina. Este un nume din limba turca, ,,Ghenci-aga” era șeful arnautilor din garda domnească pe vremea fanarioților.

Despre cartierul Colentina se spune ca era locul băltit unde Matei Basarab i-a fugărit pe turci. Iar aceasta denumire vine de la ,,colea-n-tină”.

Legenda cartierului Crangasi spune ca in urma cu mult timp era o prelungire din Codrul Vlasiei, un Crâng iar aici trăiam crângașii.

Dămăroaia a fost, moșia parcelara a unei boieroaice, Maria Damaris iar de aici derivând și numele cartierului.

Cartierul Titan are aceasta denumire chiar de la fabrica de ciment ,,Titan”.

Militariul a primit aceast nume deoarece acest loc era chiar zona de instrucție militară iar o perioada aici a funcționat și ,,Pitotehnia Armatei”.

Cartierul Salajan are un nume destul de nou ce provine de la Leontin Sălajan.

Meșterii piuari se numeau in trecut ,,darstari”, de aici derivând și numele cartierului Dristor.

Tu știai de unde provine numele cartierului in care locuiești?