De ce este bine să mâncăm lămâi?

Lămâile sunt citrice pline de nutrienți, viamina C, vitamina B, calciu, fier, magneziu și potasiu.

Toate aceste componente din care e formată oferă multe beneficii corpului uman precum eliminarea grăsimilor din corp sau îmbunătățirea sistemului digestiv prin reducerea arsurilor gastro-intestinale, balonarea.

Majoritatea oamenilor mănâncă lămai atunci cand au roșu în gât sau când sunt răciți, dar câti oameni știu să explice „de ce? ” ? Ei bine, lămâia conține proprietăti antibacteriene naturale și dacă mănănci o lămaie in fiecare zi, ai mai puține șanse de a face o infecție în gât.

Mai mult decât atât, mâncatul unei lămâi dimneața te ajută la curațarea ficatului, rinichilor și sângelui prin faptul că  ele au un conținut care contribuie la eliminarea toxinelor din corp prin îmbunătățirea funcției enzimatice și îți oferă energie.

Te-ai confruntat vreodată cu respirația urât mirositoare dimneața? Dacă da, lămâia este din nou salvarea ta! După ce te trezești sau chiar după ce te speli pe dinți este bine să bei un pahar de apă cu lămâie pentru că acest lucru reduce respirația urât mirositoare prin eliminarea bacteriilor care provoacă acest lucru neplăcut.

Un alt motiv pentru care mâncatul lămâilor este benefic corpului uman este acela că lămâile conțin potasiu. Acesta este bun pentru inimă, funcționarea creierului și nervilor.

Potasiul ajută la menținerea persiunii sângelui scăzută, deci ajută astfel la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, stres și anxietate.

De cele mai multe ori după perioadele stresante din viețile lor oamenii au tendința de a se îmbolnăvi din cauza faptului că stresul produce eliminare vitaminei C din corp. Este bine ca lămâile să fie consumate cu regularitate deoarece în acest mod asimilezi vitamina de care sistemul imunitar al oamenilor depinde foarte mult, anume vitamina C care este principala componenta a lămâilor.

Lămâile nu ajută corpul doar pe plan intern, ci și extern. Vitamina C din lămâie ajută pielea să fie strălucitoare şi omoară bacteriile care cauzează acneea.

Antioxidanții și vitamina C din componența lor ajută la înfrumusețarea pielii prin diminuarea ridurilor și a petelor prin simpla aplicare frecventă a sucului de lămâie pe locul respectiv.