De ce este bine să consumăm lapte

                                      

Această băutură are un rol foarte important în alimentație deși nu este nevoie să fie consumată în cantități mari pentru a profita de beneficiile sale.

Cu o cană pe zi ai grijă de sănătatea și de imunitatea organismului tău și în acelaşi timp te ferești de o mulțime de boli.

Conform studiilor realizate pe marginea acestuia, laptele are în compoziția sa noua vitamine esențiale pentru bună funcționare a organismului precum: calciu care contribuie la dezvoltarea oaselor, dinților dar si la mentinerea in limite normale a sănătății oaselor din corp, proteine care reprezinta o sursa valoroasa de  energie si ajuta la repararea țesutului muscular;potasiu  care are un rol esențial în păstrarea  tensiunii arteriene in limitele   normale; vitamina D  care  favorizeaza mentinerea sănătății  oaselor; vitamina B12 cu un rol important in formarea globulelor roșiii si mentinerea sănătății țesutului nervos; de altfel, consumul de lapte în timpul dietelor în procesul de ardere a grăsimilor sunt implicate, pe lângă calciu, şi proteinele din compoziţia laptelui. 

De aceea, în curele de slăbire, suplimentele de calciu nu sunt la fel de eficiente precum laptele. Pe lângă cele trei pahare de lapte băute zilnic, nu trebuie uitate nici exerciţiile fizice ori adoptarea unei alimentaţii sărace în grăsimi şi în carbohidraţi. De aceea, evită pe cât posibil orezul alb, produsele de patiserie, pastele făinoase, pâinea albă, cerealele rafinate şi carnea de porc.