De ce a fost inventată muzica?

Agitația își pune amprenta zi de zi pe corpul și mintea omului, așa că s-au făcut foarte multe săpături pentru a descoperi ce anume ajută la relaxare. Între timp s-a ajuns la concluzia că anumite sunete din natură pot ajunge foarte ușor o ambianță plăcută.

Linia melodică este unică și poate influența în bine starea sufletească și chiar comportamentul mai multor persoane. Muzica are rolul de a te lega de un grup cu aceleași gusturi ca ale tale.

Muzica a început odată cu era preistorică, când oamenii scoteau anumite sunete pentru a slăvii zeii. În această eră se cânta în aproximativ toate zilele, iar femeile cântau copiilor pentru a-i liniștii și în timp ce faceau treburile casnice pentru a nu se simți singure.

Treptat muzica a evoluat și s-a împărțit în mai multe genuri: rock, hip-hop, reggae, jazz, blues, iar fiecare om și-a ales un gen care îl reprezintă și îl liniștește.

Oare muzica se poate cataloga ca fiind o artă?

Poate v-ați pus întrebarea aceasta de foarte multe ori și niciodată nu ați putut răspunde la ea, dar vă pot spune că răspunsul este Da! Muzica este o artă datorită sunetelor, frecvențelor și a dinamicii sonice a textului și timbrului.

Iar odată cu Romantismul pot spune că muzica a început să devină mult mai emoțională și expresivă.