Curiozitățile și beneficiile florilor de soc

Cea mai cunoscută este aceea ca este un aliat prețios în lupta împotriva kilogramelor nedorite.

Florile de soc conțin nitrat de potasiu, caroten(care se găsește de altfel și în alcătuirea morcovului), vitamina C, zaharuri, mucilagii, fapt pentru care socul utilizat sub forma de suc sau ceai elimina excesul de apă de la nivelul țesuturilor, ajuta la dizolvarea stratului adipos si stimulează digestia.

Pe de alta parte, fructele socului conțin și ele vitamine(C dar și din complexul B), acid tanic și malic, aldehide glicolice, aminoacizi și zaharuri, fiind astfel eficiente împotriva obezității.

Socul nu ajuta doar  la distrugerea depozitelor de grăsimi, și este de ajutor și în calmarea nevralgiilor și a durerilor reumatice, dar combate cu eficienta și infecțiile respiratorii.

În cazul folosirii florilor de soc pentru reducerea greutății, normalizării tensiunii sau a îmbunătățirii memoriei și a capacității de concentrare se administrează timp de o săptămână între 9-15 gr flori de soc/zi sau de extract apos în cazul persoanelor de vârstă a doua sau a treia.

Un alt rezultat ce se obține în urma tratamentului cu flori de soc este redobândirea tonusului psihic, a unei stări de optimism și de vioiciune și asta în doar 7 zile.