Curiozitati legate de corpul uman

In acest articol va vom vorbi despre cateva curiozitati legate de un mecanism foarte destept si totodata misterios si anume corpul uman.

Spre exemplu , stiati ca, dupa fiecare masa luata, auzul uman este ceva mai slabit? Legat de auz, trebuie sa stiti ca atat urechile, cat si nasul unei persoane nu se opresc niciodata din a se dezvolta.

Sau stiati si ca oasele umane sunt compuse dintr-un procent de 31 % apa? Creierul foloseste un procent de 20 % din oxigenul si sangele existente in corp si produce suficienta energie pentru alimentarea unui bec ce are dimensiuni mici.
Stiati faptul ca un bebelus are 300 de oase? Totusi, numarul oaselor lor scade  atunci cand acestia ajung la maturitate deoarece se unesc .

Astfel, numarul oaselor lor ajunge la 206.Corpul uman poate rezista mai bine atunci cand este infometat decat poate rezista fara somn.

In medie, o persoana poate trai si doua luni fara a se hrani dar nu poate rezista mai mult de 11 zile fara a dormi . Legat de somn, stiati ca o persoana nu poate sa viseze si sa sforaie in acelasi timp ?

Oamenii respiră de aproximativ douăzeci de mii de ori într-o singură zi și își petrec aproximativ cinci ani din viață clipind. Studiile arată că femeile clipesc de două ori mai mult decât bărbații.

Toate ființele umane își încep existența ca fiind de gen feminin. Abia după primele 5 – 6 săptămâni de viață se formează genul definitiv . Majoritatea oamenilor folosesc amprentele degetelor pentru a se identifica, dar de fapt amprenta limbii este cea unică în proporție de 100%.

În decursul unei zile un om ar trebui să parcurgă minim cinci mii de pași, adică aproximativ 3,5 km, dar sângele oamenlior parcurge distanța de 19.312 km.

Acidul gastric pe care corpul uman îl elimină este atât de puternic încât acesta poate să arda pielea atunci cand ajunge în contact cu ea. Intesinele oamenilor nu sunt arse de el deoarece sunt protejate de mucoase.

Ochii oamenilor pot să distingă 10 milioane de culori diferite, dar creierul nu și le poate aminti pe toate. S-a constatat faptul că bărbații deosebesc mai puține nuanțe de culorilor decât femeile.

Viteza unui strănut este de 140 km/h. Atunci când un om strânută toate funcțiile din corpul său se opresc, chiar și inima – inima unei femei bate mai repede decât cea a unui bărbat.

Femeile au de două ori mai mulți receptori de durere în corp decât bărbații, iar un centimetru pătrat de piele are 100 de senzori de durere. Femurul ( cel mai lung os din corp ) este mai tare decât betonul.

Pentru a sta în picioare, în poziție dreaptă, corpul uman folosește 300 de mușchi și pentru a face unsingur pas corpul uman folosește 200 de mușchi.

Cel mai puternc mușchi existent în corpul uman este limba, iar cel mai rapid este mușchiul ochiului. Urechile oamenlior cresc pe tot parcursul vieții și disting până la 300 de mii de tonalități. Totalitatea lungimii nervilor din corpul uman este de 75 de km, iar lungimea totală a vaselor de sânge este de 96 de mii de km.