Curiozități despre rodii

,, Fiecare sămânță de rodie care ajunge în stomacul tău este o sămânța de viață pentru inima ta”

      Rodia este unul dintre cele mai puternice fructe antioxidante, în compoziția acesteia găsindu-se de trei ori mai mulți antioxidanți decât în structura ceaiului verde sau în cea a vinului roșu.

Este o sursa excelenta de vitamine și minerale precum vitaminele:A, B5, C și E, K, acid folic, dar și minerale importante pentru organism precum :calciu, potasiu, magneziu sau fier.

Rodia este recomandată chiar și în tratarea bolii Alzheimer datorita antioxidanților conținuți ceea ce împiedică apariția procesului de îmbătrânire prematură. Rodia deține proprietăți antiinflamatorii și din acest motiv ea oferă protecție împotriva astmului, în cazul durerilor în gat, a scaunelor diareice sau a altor boli.

Datorita faptului ca sunt bogate în acid folic, consumul de rodii este indicat consumului de către femeile însărcinate datorita acidului folic(vitamina esențială în diviziunea celulară și indispensabilă în timpul dezvoltării fătului).

Rodiile prezintă proprietăți anticancerigene, dar au și un rol important în întărirea sistemului imunitar.

  • Consumul de rodii este recomandat în special deoarece este eficient împotriva cancerului de prostată și a celui de piele dar și a cancerului de sân. Totodată, consumul constant de rodii împiedică depunerile de colesterol pe pereții arterelor.