Curiozitati despre India

India, oficial Republica India, este o țară din sudul ce contine 200 de milioane de vite dintr-un miliard de vite existente in intreaga lume. Vi s-ar putea parea un numar imens la prima vedere. Acest lucru este posibil datorita conceptiei indienilor: acestia considera vaca un animal sacru.

Desi multi indieni considera sacre aceste animale, totusi, crestinii si musulmanii din aceasta tara precum si unele case sarace si inferioare din religia hindusa consuma aceasta carne de vita.

Din cauza acestui lucru, campaniile nationale lansate in aceasta tara pentru protectia vitelor intiga deseori  ura impotriva minoritatilor religioase. Asadar, acest lucru a facut clasa politica hindusa sa valideze propuneri legislative prin care sa se acorde pedepse celor care ucid vaci.

Stiati ca Indiei îi pasă mai mult de bunăstarea vacilor decât de cea a locuitorilor ei?

Hindusii nationalisti doresc definirea tarii ca o natiune hindusa pentru ca celelalte religii sa fie doar „musafire” in tara.  

„Ţara asta are o responsabilitate faţă de noi toţi – faţă de fiecare fiinţă umană – nu doar faţă de vaci“, este parerea  cardinalului Indiei, si pe buna dreptate.