Cum se pastreaza persistenta parfumului

Parfumul se foloseste la sfarsitul ritualului de frumusete pe care orice femeie il desfasoara zilnic, insa majoritatea se confrunta cu pierderea mirosului foarte repede. Pentru a pastra persistenta parfumului cat mai mult timp pe piele, exista cateva modalitati, care daca sunt respectate se vor observa imbunatatiri neasteptate.

In ceea ce priveste calitatea parfumul acesta este unul dintre criteriile care influenteaza persistenta unui parfum, dar si nu pretul. Piata parfumurilor este plina de arome scumpe care nu persista decat o ora si arome cu mult mai ieftine care persista o zi intreaga. Totul depinde de compozitia parfumului. Este recomandat ca aroma sa fie compusa din ingrediente bazate mai mult pe citrice, decat pe elemente florale.

De asemenea, un alt aspect important are in vedere pielea. Dupa dus cand porii sunt deschisi si pigmentul este curat, folosirea parfumului preferat este ideal. Acesta va persista mai mult, iar daca inainte de aplicare este utilizata si o crema hidratanta pentru corp, mirosul se va imbiba mai bine. Locul in care pulverizam parfumul influenteaza de asemenea rezistenta lui. De obicei, femeile se dau cu parfum doar dupa lobul urechii si la incheieturi.

Pe langa aceste parti ale corpului, parfumul persista foarte bine in par, in special daca se foloseste cand acesta este inca ud dupa baie si nu afecteaza absolut deloc firul. Mai mult, parfumul rezista cel mai mult pe haine. Poate fi incercat pe o esarfa, unde mirosul ramane imprimat mai multe zile. O alta parte a corpului, unde parfumul poate fi aplicat, este zona genunchilor, cu toate ca poate pare ciudat. In momentul unei plimbari obisnuite, mirosul va fi lasat in urma ta. Este posibil ca tu sa nu simti parfumul, deoarece esti obisnuita cu el, insa trecatorii cu siguranta il vor remarca.

Modul in care pastrezi parfumul contribuie si el la persistenta aromei. Sticluta de parfum trebuie ferita de lumina, in special de razele soarelui. Este recomandat sa fie pastrata in ambalaj, pentru a nu se evapora. In principiu, trebuie sa fie un loc uscat si racoros.

Cat despre ph-ul pielii, acesta detine si el un rol important. Exista parfumuri care persista foarte bine pe unele femei, iar in cazul altora abia daca se simte.

In general, persistenta unui parfum tine de originalitatea acestuia si de o piele cat mai curata. In functie de preferinte, parfumul poate fi cu miros dulce, floral sau fresh. Despre cele dulci se spune ca persistenta cel mai mult, dar nu este o regula. In ceea ce ii priveste pe reprezentantii sexului masculin, aspectele privind rezistenta parfumului este valabil si in cazul lor. Partea cea mai buna este ca aromele barbatesti sunt foarte puternice si astfel nu sunt necesare pulverizari foarte multe.

Parfumuri se gasesc la tot pasul, iar daca nu ai gasit inca un parfum care sa persiste, poti pune in practica modalitatile prezentate. Un parfum scump nu inseamna intotdeauna un parfum de calitate. In detrimetul aromelor scumpe, aromele mai ieftine s-au dovedit a fi de multe ori mai persistente.