Cum se obține o gravură mecanică?

Procedeul pentru a face această gravură mecanică este ajustat printr-o tehnică destul de complexă. Freza cu care este facută gravura primește comanda chiar de către un calculator care astfel asistă această operațiune.

Gravura în special este folosită pentru modelele diferite gravate pe anumite suprafețe. În general astfel de suprafețe sunt reprezentate de către alamă, aluminiu, lemn, chiar și pe sticlă și mase plastice.

Această gravură mecanică se obține cu o complexitate a desenului care trebuie făcut și a procesului care se face de către oamenii care reprezintă aceste lucruri. Gravura facută de obicei este identică cu desenul pe care îl prezentați.

Diferența între gravura mecanică și gravura făcută cu laserul.

Gravura făcută cu laserul se face de o adâncitură oarecum mică, dar rezistă în timp, iar gravura mecanică este reprezentată de către o adâncitură mai mare.

Gravura mecanică se poate face pe lemn, plastic și pe metale de o duritate chiar medie, reprezentate de aluminiu, bronz, alama, iar gravura făcută cu lasereul se poate face pe piele, sticlă, marmură sau granit, metale cu acoperiri, iar un exemplu destul de bun este reprezentat de pixuri sau stilouri.

Cu laserul se pot face gravări atât în lemn, cât și în plută.