Cum se face ciocolata de casa cu lapte praf?

Daca sunteti curiosi sa stiti cum se face ciocolata de casa din doar 5 ingrediente extrem de cunoscute, cititi cu atentie reteta si rasfatati-va cu acest desert minunat.

Nu trebuie sa pierdeti prea mult timp in bucatarie, pentru ca se face rapid si va puteti incanta musafiri cu bucati apetisante de ciocolata, cum rar au mai intalnit.

Dar haideti sa vedem care sunt ingredientele de care aveti nevoie:

INGREDIENTE

*500 grame de lapte praf
*400 grame de zahar
*150 ml apă
*40 grame cacao
*125 grame de unt
*5 ml esenta de rom sau vanilie

MOD DE PREPARARE

Pentru inceput trebuie sa cantariti toate ingredientele apoi amestecati bine cacao cu laptele si lasati deoparte pana ce faceti siropul de zahar.

Luati o cratita de preferabil de inox puneti zaharul si apa incalziti la foc mic amestecand mereu cu o lingura metalica pana ce se dizolva totul.

Cand incepe sa fiarba o sa vedeti ca se formeaza bule la mijlocul cratitei, lasati circa 5 minute sa fiarba fara sa mai amestecati si apoi stingeti focul.

Dupa cateva minute adaugam untul, lasam sa se topeasca ins siropul de zahar. Adaugati apoi esenta se rom sau vanilie dupa preferinte pentru a aromatize. Dati cratita deoparte de pe foc si turnati deasupra amestecul de lapte praf cu cacao. Amestecati cat timp adaugati ingredientele.

Este indicat sa lucrati destul de repede pentru ca ciocolata sa nu se raceasca. Apoi aveti grija sa turnati rapid compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu folie alimentara. Lasati ciocolata la racita peste noapte, apoi taiati-o in bucati  de dimensiunea dorita.

Pentru ca totul sa fie perfect nu uitati sa tineti cont de cateva trucuri de-ale bucatariei. Intotdeauna cand folositi unt la deserturi, este bine ca acesta sa fie la temperatura camerei, de aceea trebuie sa il scoateti de la frigider din timp. De asemenea, este ideal sa folositi unt mai gras, cu peste 80% grăsime pentru ca in acest fel veti obtine o ciocolată de casa mult mai cremoasa. In cazul in care optati pentru unt de 65% grăsim, ciocolata o sa fie mult mai ”uscata”.

Mare grija cand puneti amestecul de lapte praf si cacao, trebuie sa amestecati energic sa nu se formeze cocoloase, si sa turnati mai bine compozitia in tava, cand amestecul este moale. Lucreaza rapid deoarece in caz contrar  risti ca ciocolata sa se intareasca inainte de a o pune in tava. Daca stiti deja aceste trucuri cu siguranta o sa aveti mai mult spor la pregatiti ciocolata de casa cu lapte praf si o sa incantati papilele gustative a tuturor invitatilor si veti vedea ca vor fi incantati si de aspectul estetic al acestui desert apetisant si foarte usor de facut.