Cum sa furi un „Dali”

Un bărbat a furat duminică o schiţă a lui Salvador Dali, în valoare de 20.000 de dolari, dintr-o galerie din San Francisco (SUA). Omul a intrat în plină zi in galeria de arta si a plecat cu lucrarea sub braţ, fără ca nimeni să-l oprească. Televiziunea americana ABC a prezentat imagini ale camerelor de supraveghere în care se vede suspectul intrând în galeria Dennis Rae Fine Art din oraşul San Francisco, duminică la 16:40 ora locală.

După circa 30 de secunde de la intrarea în galerie, bărbatul, purtând şapcă şi pantaloni scurţi, iese liniştit cu lucrarea lui Dali sub braţ, fără ca nimeni sa-l opreasca.În înregistrarea video difuzată, hoţul aparent are o complice: o femeie care se află lângă el la intrarea în galerie, dar care nu intră odată cu el în expozitie.

Lucrarea furata este o gravură intitulată « Corrida de toros surrealista: jirafa en llamas »,  realizată de Dali între 1966 şi 1967 şi are dimensiunile de 51 X 66 centimetri.

, Angela Kellett, directoarea galeriei Dennis Rae Fine Art a declarat ca lucrarea a fost furata atat de rapid incat nimeni nu si-a dat seama. Ea a precizat că lucrarea aparţine unei serii limitate de gravuri, astfel încât vânzarea ei pe piaţă nu va fi simplu de facut. Coproprietarul galeriei de arta David Schach este si el surprins cum s-a putut petrece asa ceva. Union Square.Poliţia din San Francisco nu a arestat încă pe nimeni legat de acest furt şi a cerut colaborarea cetăţenilor pentru a-l putea aresta pe suspect şi a recupera preţioasa lucrare.