Cum ne influenteaza culorile starea de spirit?

Natura, obiectele si chiar oamenii reflecta anumite culori prin imbravamintea lor. Astfel spus, tot ceea ce ne inconjoara are o culoare, si emana un anumit parfum. Traim inconjurati de culori si lumini de o intensitate mai mare sau mai mica, Fiecare nuanta ne influenteaza starea  de spirit pentru ca fiecare culoare are o semnificatie aparte si interfereaza cu gandirea proprie.

Totul se afla intr-o armonie perfecta, culorile florilor, a pomilor infloriti a muntilor si a tot ce ne inconjoara. In functie de dispozitia fiecaruia optati pentru anumite culori intr-o anume zi, astfel ca in unele zile preferi sa te imbraci in negru in timp ce in alte zilezile ai nevoie de o pata de culoare. Fiecare om are o culoare preferata iar aceasta este culoarea care va poate schimba brusc starea de spirit. Lumea in alb si negru nu este la fel de placuta ca si lumea colorata, culorile fade ne fac agitate si nervosa in timp ce culorile vii parca desprinse din natura aduc zambetul pe buze si bucurie in suflet.

Chiar daca nu ati constientizat pana acum efectele pe care culorile le au asupra psihicului e momentul sa realizati ca acestea au un efect terapeutic asupra oamenilor, si ii ajuta sa se elibereze de stres, imbunatatindu-ne sanatatea si facand lumea mult mai plina de lumina si de stralucire.

Culorile sunt cele care fac oamenii sa gandeasca pozitiv si sa priveasca optimisti spere viitor. De fapt, lumina si culorile au efecte diferite asupra afectivitatii diferitelor persoane. Intensitatea culorilor influenteaza moralul oamenilor, oferindu-le o stare de buna dispozitie. Reactiile oamenilor fata de anumite tonuri de culoare sunt influentate de puterea pe care culorile o exercita asupra psihicului, culorile au rolul de a calma, relaxa sau vindeca, unele va pot face tristi, in timp ce altii aduc bucurie.

Culorile reflecta personalitatea oamenilor care prefera sa le poarte cu regularitate, ele arata care sunt calitatile si defectele acestora. Fiecare culoare spune cate ceva si are o anumita semnificatie. In acest fel, negrul este asociat cu moartea si durerea provocata de aceasta. Albul simbolizeaza Luna, feminitatea si puritatea. El aduce persoanei care il poarta un plus de echilibru, calm, pace si prospetime, emanand energii pozitive si simbolizand tineretea si frumusetea eterna.

Trecand acum de la alb si negru la culori mai intense, aflati ca rosul este considerat un stimulent care provoaca si incita la actiune, creste presiunea sangvina si activeaza respiratia, ofera un plus de vitalitate, curaj si incredere in sine. Fiind o nuanta calda, puternica, de o intensitate puternica si o energie debordanta. Rosu capteaza atentia fiind deseori utilizate in decorarea interioarelor.

Rozul, este o culoare feminina ce induce confort si relaxare, este o culoare romantica care te linisteste.

Albastrul combate insomnia, induce starea de liniste interioara si incita la meditatie. Aceasta culoare desemneaza personalitatile idealiste si aduce liniste in suflet, avand un efect relaxant asupra sistemului nervos.

Violetul este o culoare regala, intareste sistemul imunitar si indica o natura sincera, inocenta si intelepciune. Aceasta sugereaza luxul, bogatia si sofisticarea, pasiunea intense si romantismul.

Portocaliul reprezinta ambitia, o culoare plina de energie care va face mai veseli si creste pofta de viata. Este indicate pentru depasirea inhibitiilor, a unor oboselii si a tulburarilor sexuale.

Verdele este culoarea sperantei si a gandirii pozitive. Verdele inseamna viata, cresterea si renasterea, pentru ca este culoarea vegetatiei ce ne inconjoara. Nuantele de verde au semnificatii diferite astfel ca verdele inchis inseamna bogatie, verdele smarald imortalitate iar verdele maslina semnifica culoarea pacii.

Galbenul semnifica optimismul si dragostea de viata. El da senzatia de caldura iar energia culorii galben va ajuta sa ganditi mai clar si va stimuleaza interesul si curiozitatea..