Consumul de coriandru

Coriandrul, este considerat drept o plantă minune, cu un conținut bogat în vitamina K, ceea ce înseamnă că joacă un rol foarte important în circulaţia sângelui prin diluarea cheagurilor, dar și ca ajuta la întărirea oaselor  corpului.

Coriandrul are multiple îmbunătățiri în domeniul farmaciilor dar și diverse utilizări, printre care și terapeutice, acest lucru datorându-se conținutului de ulei eteric care acționează ca și ajutor stomacal (care favorizează digestia gastrică), carminativ (calmează durerile abdominale și favorizează evacuarea gazelor intestinale), spasmolitic (suprimă starea spasmodică), afrodisiac, antiseptic (previne sau înlătură infecțiile microbiene), dar și antibacterian.

Pe lângă aceste beneficii cu toții am folosit măcar o data boabele de coriandru sub formă de ceai călduț, câte 1-2 căni pe zi băute seara înainte de culcare, care ajuta persoanele cu probleme în cazul depresiilor, al indigestiilor sau al balonări.

Frunzele de coriandru sunt o bună sursă de vitamina A, vitamina K, vitamina C,calciu, magneziu, fier, potasiu tiamina, riboflavină, dar și acid folic, precum și niacina, vitamina B6, fosfor dar și zinc.

De altfel  atât frunzele cât și fructele de coriandru, datorită aromei deosebite, sunt servite în gastronomie (atât pentru uzul casnic, cât și industrial) la condimentarea produselor din carne: cârnați, mezeluri și altele.

Pe de altă parte, datorită mirosului său specific, uleiul de coriandru este utilizat la prepararea parfumurilor dar și a  unguentelor care sunt benefice contra eczemelor și a altor probleme ale pielii.