Ceaiul de ghimbir

Utilizat de sute de ani, ceaiul de ghimbir este un remediu natural cu efecte excelente în combaterea indigestiei, a migrenelor și a răcelilor de sezon.

Majoritatea persoanelor folosesc ghimbirul sub forma de ceai pentru a scăpa de infecțiile respiratorii, bronșită, tuse, dureri musculare, crampe menstruale sau artrită, iar în unele părți ale lumii ceaiul de ghimbir este utilizat sub forma de comprese pentru a trata arsurile pielii.

De altfel, ceaiul de ghimbir este folosit și pentru stimularea sau scăderea poftei de mâncare deoarece acesta este ingredientul care ajuta  stomacul sa producă mai mult acid, asta atunci când este folosit pentru a stimula pofta de mâncare.

Ghimbirul, atunci când este inclus zilnic în dietă în scopul de a slăbi, el are capacitatea de a arde mai multe grăsimi și de a oferi consumatorului sentimentul de sațietate cu efect pe o durata mai mare de timp.

Pe lângă aceste beneficii se recomanda o cana de ceai pe zi și stimulează circulația sângelui.

Potrivit cercetărilor despre ghimbir făcute în Marea Britanie, s-a descoperit că acesta are capacitatea de a combate celulele canceroase. Ghimbirul poate preveni, în special cancerul ovarian.

Pe lista de proprietăți ale ghimbirului este și faptul ca întărește sistemul imunitar prin cantitatea mare de antioxidanți și astfel este redus riscul de infecții.