Ce sunt napii

Napii fac parte la fel ca și varza  din grupul legumelor crucifere având astfel în componența lor printre altele și sulforafanul care este un compus chimic despre care este dovedit ca oprește dezvoltarea tumorilor.

Pe lângă sulforafanul, napii mai au în compoziția lor și vitamina A, vitamina B6, C, K, fibre, grăsimi, proteine, carbohidrați, potasiu dar și cupru.   Aceștia conțin multă apă, care se evapora repede la temperatura camerei. In alimentație se folosesc atât frunzele cât și rădăcina.

Frunzele acestora au în componența lor un nivel bogat de beta-caroten și au capacitatea de a proteja organismului și de a lupta împotriva poliartritei reumatoida sau a altor boli degenerative.

Consumul de napi ajuta este recomandat și în prevenirea cataractei și a bolilor cardiovasculare datorită conţinutului sau ridicat de luteină.

De asemenea, aceștia sunt buni în cazul tratamentului pentru bolile de inimă, a anginei pectorale, dar și în scăderea tensiunii arteriale. Pe lângă acestea, consumul de napi scade riscul apariției obezității dar consumați

sub forma de sirop acesta ajuta împotriva durerilor de gat.

De asemenea, napii mai sunt folosiți și în tratarea acneei și a eczemelor.

Dar nu este recomandat consumul de napi pentru persoanele care au probleme cu glanda tiroida, de aceea în cazul lor consumul de napi trebuie limitat sau ocolit deoarece napii au în compoziția lor substanțe care pot modifica modul de funcționare al glandei tiroidei.