Cavalerii gheturilor

Pinguinii sunt un grup de pasari acvatice ce au un mers lent si taraganat ,  ce se regasesc doar in Emisferica Sudica , mai exact in Antartica.

Stiati ca aceste animalute dragute cu picioare micute isi depun ouale direct pe gheata? Sau ca, dupa ce aceste femele isi depun ouale, isi lasa masculii sa le protejeze de frig in timp ce ele se duc in ocean sa se hraneasca cu pesti ?

Poate vi se pare un pic ciudat, dar pinguinii chiar adora apa rece. Desi par foarte lenti si inceti pe uscat ( au o viteza de aproximativ un km pe ora, maxim doi ), in apa acestia sunt foarte rapizi . Ca sa inoate pentru a-si procura propria hrana, ei isi folosesc aripile.

In apa, pinguinii isi dovedesc maretia. Inotand, ei pot atinge viteze si de 35 de km pe ora . Pinguinii fac si foarte multe cascadorii cum ar fi sarituri si de doi metri in aer.

Un aspect destul de important, pe care majoritatea persoanelor nu il stie, este faptul ca acesti pinguini inghit pietre pentru digestie ; Acest lucru ii ajuta si sa poata sta sub apa.