Cât de greu este sa deveniți rezident permanent in Canada?

V-ați decis că este momentul sa vă schimbați viața și sa începeți un alt trai intr-o alta țara?

In articolul următor sunt prezentate 10 etape prin care puteți sa deveniți rezident permanent in Canada.

Primul pas înainte de a începe procedura de emigrare este verificarea. Trebuie sa aveți in vedere faptul ca Autoritățile de Imigrație ale Canadei au anumite criterii de secție impuse.

Iar pentru a verifica acest lucru trebuie sa completați o cerere de selecție online.

Imediat urmează răspunsul, aproximativ 2-5 zile durează pana primiți răspunsul cererii de evaluare.

Exista doua variante de răspuns ce nu sunt interpretabile. In cazul răspunsului pozitiv urmează o serie de instrucțiuni cu privire la procedurile de emigrare in care sunt incluse și detalii despre costuri și termenele de procesare.

Iar in cazul in care sunteți întâmpinat de un răspuns negativ se presupune ca nu îndepliniți cerintele și se recomanda inițierea unei cereri de emigrare oficială.

După îndeplinirea primilor doi pași urmează consultanta online. In aceasta etapa a procesului va sunt explicate pe larg opțiunile pe care le aveți cu privire la programele de emigrare pe care va Calificați, se stabilește planul personalizat al proiectului, se aleg programul de emigrare pentru care se aplica și implicit se realizează un raport detaliat privind încadrarea in factorii de selecție și se calculează punctajul. Tot in aceasta etapa se acorda și lămuriri pentru posibilele întrebări ale doritorilor.

In pasul cu numărul patru al întregului proces sunt întocmite listele personalizate cu documentele corespunzătoare programului de emigrare pentru care se aplica.

Începe munca propriu zisa și se strâng documentele necesare iar pentru orice nelămurire puteți solicita ajutor. După ce documentele sunt verificate se trece la următorul pas, completarea formularelor de emigrare și înregistrarea acestora la autoritățile de imigrație ale Canadei.

Înregistrarea cererii de emigrare este urmată de procesarea acesteia ulterior urmând trimiterea documentelor autorităților.

Etapa cu numărul 8 presupune verificare medicală și de securitate.

Dacă aceast pas este îndeplinit cu succes urmează primirea rezidenței permanente, autoritățile finalizează procesarea cererii de emigrare și primiți drept de rezidenta permanenta.

In final plecați in Canada pentru înregistrate și începeți sa trăiți o noua viața acolo.