Care sunt cele mai bune vinuri romanesti pe anul 2019 ?

Stiati ca Romania este una dintre cele mai mari tari producatoare de vin din Europa ? Aceasta se afla chiar pe locul 13 in clasamentul mondial .

In ultima perioada de timp, in Romania s-au “nascut” vinuri de calitate. Aceste vinuri,  vi se poate parea ireal, dar pot fi comparate chiar si cu brand-uri celebre.

Grupul Gault & Millau au creat un clasament  in care au introdus o varietate mare de vinuri romanesti: vinuri rosii, albe, rose si dulci se regasesc in topul celor mai bune vinuri romanesti. Clasamentul acestui grup renumit contine 152 de vinuri de la 63 de crame. Dintre aceste 152 de vinuri , 22 de vinuri romanesti au avut un scor de + 90 de puncte. Dintre acestea le amintim pe urmatoarele : Casa Isarescu Rezerva , Corova Dessert, Har , Anima, Minima Moralia Respect, Bacanta, Cuvee, Lechburg, Nectar of Transylvania, Prince Stirbey Rezerva, Valahorum, Cantvs Primvs, Via Marchizului si Sirena Dunarii.

De asemenea, mentionam faptul ca in clasamentul realizat  sunt incluse si alte vinuri realizate din soiuri international.