Care sunt beneficiile ciocolatei negre? Când trebuie consumată ?

Consumată regulat și în cantități mici, ciocolata poate fi benefică pentru corpul uman. Contrar acestor indicații, ciocolata poate să fie dăunătoare pentru organism.

Ciocolata poate fi împărțită în trei categorii: albă, cu lapte și neagră. Dintre toate aceste tipuri de ciocolată, cea neagră are cea mai mare densitate energetică.

S-a constatat că aceasta este mult mai sănătoasă decât ciocolata albă sau ciocolata cu lapte chiar dacă are mai multe calorii      .

Persoanele care sunt la dietă nu ar trebui să consume ciocolată deoarece 100 de grame de ciocolată neagră înseamnă 550 de calorii în plus în corpul tău. Aceasta este foarte bogată în glucide și lipide.  

Nu se recomandă consumul ciocolatei copiilor care nu au depășit pragul vârstei de trei ani sau cei care suferă de sindromul ADHD. Femeile însărcinate ar trebui să evite și ele ciocolata tot din cauza acestei substanțe psihoactive care poate fi transportată în laptele matern.

Este bine ca ciocolata să fie mâncata dimineața, rareori după-amiaza și niciodată seara deoarece aceasta ne energizează și consumul acesteia la ore târzii poate provoca insomnii. Datorită compușilor ei, ciocolata neagră este un antidepresiv natural fiind responsabilă pentru producerea unei stări de spirit pozitivă.

Acest lucru se datorează conținutului crescut în magneziu. Indicat este consumul a 30 de grame de ciocolată pe zi, dar care să aibă în componența ei 70% cacao.

Ciocolata are un efect pozitiv asupra sistemului nervos central prin simplul fapt că îl stimulează datorită teobrominei din componența ei.

Cantitatea mare de cacao din ciocolata neagră are capacitatea de a scade vâscozitatea sângelui deoarece are proprietăți anticoagulante. Ciocolata neagră contribuie la creșterea fluxului de sânge de la nivelul creierului, îmbunătățind astfel funcția cognitivă.

Ciocolata neagră este un foarte bun antioxidant deoarece cu cât este prezentă mai multă cacao în componența ei, cu atât este mai eficientă.

Cu cât cantitatea de cacauă dintr-o ciocolată este mai scăzută, cu atât nivelul de zahăr din aceasta crește. Acesta este motivul pentru care persoanele care suferă de diabet ar trebui să evite consumul acestui produs.