Beneficiile ridichii negre

Cu toate ca în general ridichea nu este extrem de hrănitoare, aceasta are în compoziție o mulțime de vitamine și minerale. Prima data trebuie menționat în acest sens bogatul conținut al acesteia în vitamina C, vitamina ce ajuta la combaterea infecțiilor și a microbilor.

Pe lângă vitamina C, ridichea neagră are în compoziția sa și majoritatea vitaminelor ce fac parte din complexul B, sulf, magneziu dar și fosfor. Atunci când este utilizată în scop curativ, aceasta poate fi stoarsa și atunci devine un tonic excelent în lupta cu bacteriile și microbii.

Ridichea neagra este folosita și în combaterea infecțiilor respiratorii. Sucul de ridiche neagra lăsat la macerat peste noapte alături de zahar sau miere după preferințe luându-se câte o lingura după fiecare masa este considerat benefic în anotimpul rece atunci când unele persoane sunt predispuse infecțiilor respiratorii. În urma studiilor s-a constatat ca sucul de ridiche neagră a conferit o protecție mai mare decât penicilina împotriva bacteriei E coli, lucru datorat substanțelor prezente ce stimulează membranele mucoase și ameliorează congestia nazală.

Aceasta utilizata sub forma de suc vine în ajutorul tractului gastrointestinal datorita conținutului sau ridicat de apă și fibre care lubrifiaza intestinele dar și a unei componente ce îmbunătățește peristaltismul, ajutând astfel la avansarea alimentelor în stomac, drept urmare ambele efecte menționate asupra digestiei ajută la rândul lor la ameliorarea constipației și a sănătății tranzitului intestinal.