Beneficii ale scorțișoarei

Scorțișoara măcinată sub forma de baton sau de ulei esențial are un rol important în stimularea memoriei, ajuta la scăparea de kilogramele în plus dar încetinește și căderea părului.

Recent, s-a descoperit ca scorțișoara echilibrează nivelul glicemiei stimulând insulina, dar totodată aceasta joaca și un rol important în prevenirea diabetului.

Foarte cunoscuta pentru proprietățile sale antigripale și antibacteriene, scorțișoara poarta un rol important în stimularea funcționarii sistemului imunitar. Aceasta ajuta la înlăturarea frisoanelor iar combinata cu miere de albine, scorțișoara e un aliat prețios împotriva gripei și a răcelii.

Antioxidanții din scorțișoara combinați cu alte ingrediente cunoscute pentru proprietățile lor curative pot revitaliza pielea crăpat sau bătătorită a tălpilor.

De altfel, scorțișoara se clasează printre alimentele care conțin cei mai mulți oxidanți. Aceasta are un rol important în lupta împotriva îmbătrânirii datorate stresului și reda strălucirea naturala a pielii obosite. La momentul actual, putem găsi în plafar sau în farmacii o gama larga de suplimente alimentare sub forma de capsule cu scortisoara care sunt foarte ușor de folosit.

Dar, la fel de bine uleiul esențial de scorțișoara pe poate folosi atât pentru tratarea răcelii, guturaiului și gripei, cât și pentru folosirea a câtorva picături puse în difuzorul de uleiuri esențiale pentru a parfumat și a purifica încăperile casei datorita eficientei sale asupra microbilor din aer